Foto-höjdare.




Visst händer det, att jag hittar något foto när jag laddar över bilderna till datorn som jag nästan glömt och jag märker först där vid laddandet att det blev såå bra. Ibland är fototillfället genomtänkt och resultatet en hel serie bilder på motivet med olika bildsnitt och vinklar. Jag kan bli glad även då, när något foto sticker ut och kanske har den där glimten i ögat eller snyggt ljus på motivet. En liten seger på sitt sätt.
Men att ibland "hitta" ett foto som blev taget i farten och som jag gillar extra mycket när jag tittar på det i datorn är lycka, en foto-höjdare. Jag håller fortfarande på att lära mig min nya systemkamera, ibland blir inte bilderna riktigt som jag vill ha dem. Då är glädjen stor när dessa små guldkorn dyker upp.
Jag visar upp ett par, tre olika här.



En ruffig baksida som tilltalar mig, osäker på varför (eller egentligen inte). Den här bilden växte när jag såg den stort i datorn, en favorit. Mossan på plåttaket ökar på känslan jag vill åt. Nästan helt fri från efterarbete (bara lagt in min signatur).

så ett lite äldre foto



Ödsligheten en tidig morgon triggade igång mig. Den här underjordiska passagen från Sergels torg ner till NK brukar vanligen vara full med folk. Tyvärr stressad till viktigt avtalat möte, annars skulle jag stannat och fotograferat mera. Nöjd med vad jag fångade på bild när jag på kvällen kollade igenom bilderna.

avslutar med ett foto från i söndags



Suktande blick mot glasen med dryck, glad att flickan också syntes litegrand bakom servitrisen. Man blir lätt törstig en varm och solig söndagseftermiddag. :-)


Har du någon favorit bland dessa tre? Berätta gärna.


Säkert vill du se fler höjdare?


Andra bidrag finns här,


Erik

Kommentarer:

1 Monica:

Favorit blir bild ett som påminner om min barndoms idol Plåt-Niklas;-))))

Ja en del bilder växer i datorn när dom blir i rätt storlek;-)

Ha en bra dag i blåsten:-)))

2 Annelie - Singapore:

Min favorit blir den sista, just det att man ser flickan och hon ler.



De andra är bra också, höjdare.

Tack för kommentaren på bloggen och ha en bra dag, här är det nattinatti nu på andra sidan jorden!

3 Leena:

Jag gillar också slitna miljöer - på bild alltså, inte så mycket hemma - så den första bilden är min favorit. Färgerna blir så harmoniska med tiden, det är riktigt skönt att se. Du har lyckats bra med alla bilderna och utöver denna min favorit så gillar jag rymden i andra bilden.

4 anki-itte:

Den sista bilden gillar jag.

5 Elisabeth:

För att skilja mig från mängden väljer jag tvåan. Gillar det ödsliga i Mammons tempel! Ha dé!

6 Pialotta:

Absolut trean.. den gillar jag allra mest.. en riktig höjdarbild :)

7 Lisa:

Mittenbilden blev min favorit. Att hitta ett ödsligt ställe mitt i city i Sthlm är en bedrift och att lyckas ha en kamera och föreviga det är ju värt diplom ;)

8 Pysselfarmor:

Jag gillar rostiga gamla sakar, ödehus och förfallet....och andra litet udda motiv.

Så jag gillar första bilden!



Du frågade var jag stod när jag tog de tre kronorna. Jag stod på samma sida som gamla Serafimerlasarettet.



Kanske har du fotograferat under centralbron?



9 Mona:

Jag är väldigt förtjust i den typen av motiv som du visar i första bilden. Det kan vara linjerna eller att det är ruffigt eller ljuset eller färgerna som gör att jag fastnar för den slags motiv. Ska jag välja ut någon av dessa tre bilder får det bli den mittersta. Fantastiskt djup i bilden och hur ofta får man chans att fota när det är så ödsligt?

Kommentera här: