Dagsläget...

Helena har tagit en kort paus, men nu är hon tillbaka (nybliven tvåbarnsmor, grattis!). Fototrissen börjar med det återkommande temat "Så här ser det ut där jag är idag". Detta är gång elva (1) temat återkommer, roligt att se fototrissar visa upp hur det är där de är i vårt avlånga land (och annorstädes i världen).



Det är väderomslag på gång här i stan! Värmen har försvunnit och den soliga morgonen har tyvärr mulnat nu vid lunch. Det är bistert väder för 1:a maj demonstranterna i stan.
Jag hann med dessa foton under en liten fototur tidigare (även på Söders höjder). En gammal, nära släkting har tyvärr tagits in på sjukhus akut igår, så trissen får lämnas in fort. Sedan väntar andra uppgifter, släkten går först!












Lite förklarande text till min triss.

Första fotot
: Björken har redan fått skira löv medan andra lövträd ännu bara har knoppar på grenarna. Den här tiden på våren är grönskan så vacker eller hur?

Foto två: Jag trodde att slyhögarna skulle användas till någon Valborgsmässoeld!? Men de ligger fortfarande kvar 1 maj och blir spännande "lekplatser" för katterna i kvarteret.
Undrar när grenhögarna ska tas bort av kommunen? Inte bra alls att rishögarna ligger kvar, men bra att det rensas bort sly mm från park- & skogsområdet.

Tredje fotot: Utsikt över Riddarfjärden och arbetet med tågtunneln (Citybanan) som fortsätter enligt tidsplanen. Gamla stan, med hustak och kyrkor bakom pråmar och kranar vid tunnelbygget. I fjärran syns hyreshus på Lidingö, långt bakom kungliga Djurgården med Nordiska museet och Kaknästornet. Utsiktstornet får säkert nytt intresse bland turister och andra när den nya stadsdelen börjar byggas nere i Värtahamnen.

Det här får bli en "rapport" om mitt dagsläge.

Vill du se hur det ser ut på andra platser?


Fler fototrissar här,

Erik

Kommentarer:

1 Barnens Hjältar:

Härlig triss! Önskar dig en fin söndag. Här blåser det snålblåst trots solsken men hellre det än regn :-)

2 Maria G:

Fin och härlig triss! Första bilden blir favvis :)

Ha en bra dag!

3 Tant Otto:

Åh vilken vacker huvudstad vi har...fin triss...sista bilden blir min favorit denna gång...fast katten kommer inte långt efter...finns det verkligen utekatter i storstaden?

4 Monica o Jacob:

Våren har kommit lite längre hos er söderut, härliga vårtriss.

Du var citerad i Metro men ingen bild tyvärr.

Ha en skön vecka;-)))

5 Jah Hollis:

Det blev ju en fin triss, även om den var gjord snabbt. Hoppas på bättring för din släkting.

6 LEna Norgren:

Härligt med skir vårgrönska här är det fortfarande grått och kallt imorse var det frost på marken då jag steg upp och på norrsidorna finns snö kvar....

Kommentera här: