Slave...

Minns du Grace Jones? Låten "Slave to the Rhythm".



Efter det nyare musikklippet där även Trevor Horn (smått magisk musikmakare/producent) medverkar tar jag en äldre Grace-låt. "Pull up to the Bumper" är en skön discolåt som jag dansat till många gånger.



Grace Jones sprang runt på ett disco söder om Rimini (i Italien) som cigarettflicka i lädertorso när hon blev upptäckt. Discot Baia Imperiale finns kvar i sin romerska stil i bergen söder om Cattolica (nära Rimini), det besökte jag för en del år sedan och skrev lite om. Imponerande ställe med flera dansgolv, pool man kan bada i och en häftig bar. Ute på parkeringen stod bilar från Rom och Neapel, det är en bit att köra.

Här en annan klassiker med Grace, "Libertango". Tyvärr inte hela låten. ;-)



Naturligtvis vill jag även bjuda på orginalet "Libertango" med Astor Piazzolla och några duktiga medmusikanter.



En annan tango med Astor Piazzolla.



Tango skulle jag vilja lära mig dansa.
Erik

Kommentarer:

1 ElStiffo:

Grace Jones är bäst!

2 Bosse:

Märkligt att jag har hört ”Libertango” med Grace Jones tidigare – utan att tänka på att det var Piazzollas låt, som jag hört ett oräkneligt antal gånger i olika tappningar med just honom. Härlig inspelning du valde med den mångsidige Yo Yo Ma på cello. Kul också att du fick med den vackra ”Adios Nonino”.



Om du vill lära dig argentinsk tango så kanske jag ska presentera dig för Marta, som undervisar i den stegvarianten. Fast där kör dom visst inte mycket Piazzolla, mera Carlos Gardel och liknande.

3 Abdullahihedda:

Just Surfin.. Hello From Gold Coast Australia.. Well Done.

Kommentera här: