Gillar foto.


Några nya foton, två syns här under i inlägget.

Denna vecka vill Birgitta som håller i Onsdagstema att vi ska visa att vi gillar fotografering. Hon skriver så här:
- Dagarna springer iväg och det kan jag nog tacka en ständig följeslagare för - nämligen min kamera som ger alla dessa FOTO att jobba vidare med. Ett underbart intresse att ha och uppleva. Aldrig kommer man att bli fullärd men förhoppningsvis bättre och bättre. Tokig som jag är skapade jag en grupp på facebook för oss FOTO-nördar. Gissa vad den heter?! Just det FOTO! Glöm inte att gå in på sidan och klicka på gilla-knappen!
Gilla FOTO! Hur tolkar ni det?
-
Jag gillar också foto!



Ibland ser jag ett motiv helt plötsligt där jag rör mig i vardagen. Då är jag glad att jag nästan alltid har en liten digital "Canon Powershot" med mig. Den är min vän och följeslagare, utan att skrika ut fotograf som en större systemkamera gör. Jag vet inte ens om jag vill kalla mig fotograf, jag är en glad amatör som ständigt är nyfiken och vill lära mig mer om och kring foto, försöker ta bättre bilder.

Ibland letar jag motiv, ger mig ut på en fotopromenad. Extra kul blir det när jag gör det tillsammans med en kompis. Men ibland kommer motiven plötsligt till mig. Jag ser något på stan eller jag tar några bilder där jag för stunden befinner mig. Det är så enkelt med min lilla digitala kamera (även om den ju också har begränsningar).
När jag senare sitter vid datorn och kollar igenom mina nytagna foton blir jag glad om där finns ett eller två foton som jag tycker är riktigt bra (av kanske totalt femtio eller hundra foton). Ett foto som ger mig en upplevelse, ett foto som förmedlar något.

Efterbearbetningen av mina bilder är också en rolig del. En slarvigt sned horisontlinje irriterar mig, den rätar jag upp. Jag tycker att en sned horisont kan förstöra mitt intryck av ett annars snyggt foto. Att i behandlingen kunna bestämma bildens storlek och ändra även annat i bilden ger en frihet som jag gillar. En från början bra bild kan bli lite bättre. Ibland är det riktigt roligt att sitta vid datorn och "jobba" med en bild.
Fotograferandet är ett bildmedia som ibland ger mig lyckorus precis som när jag ritar i mitt skissblock och blir nöjd med resultatet. Att försöka ta några foton när jag är på en resa som är mer än bara ren dokumetation av resan, inte bara ta foton på sevärdheterna är något som kommer mer och mer. Där har jag märkt en utveckling i mitt eget fototgraferande. :-)

Att betrakta foton (av bildkonstnärer) kan också vara roligt tycker jag. Brukar du besöka fotoutställningar?


Stressade storstadsben (tog många foton innan jag var nöjd).


Jag gillar foto!


Andra tolkningar här,

Erik

Kommentarer:

1 Olle:

Vem gillar inte foto? Själv är man väl ingen fotograf direkt, snarare plåtslagare.

2 ElStiffo:

Bra foton Erik, jag gillar dom.

3 Erik "Semlan":

Tack för kommentarerna Olle och ElStiffo! De värmer, speciellt en dag som denna.

Med nya vårskor (utan räfflor på sulorna) var det knepigt komma hem i snömodden. :-)

4 Erika.:

Här är också en hängiven amatörfotograf. Det finns så många fina motiv man kan föreviga. Minns vid ett tillfälle när jag tog upp kameran och tog några bilder, personen som var med säger...vad ska du med dom bilderna till det blev väl inget bra. Jag såg motivet på ett helt annat sätt än den personen gjorde och det omtalade jag också...fick väl mest ett litet hmmm...tillbaka.



Ställde ett par frågor i ett annat inlägg du hade men du kanske inte såg eller så glömdes det bort.

En av frågorna har jag tagit reda på. Det jag undrade jag över är om sittplatserna på Hovet är bekväma, eller om ryggen går av efter en kvart?

Jag och en till ska nämligen gå på Cat Stevens konsert, och det ska blir en sådan upplevelser.



Önskar dig en fin helg.

5 Lisa:

Klockren tolkning!

6 Erik "Semlan":

Slarvade lite och vandrade inte runt...

Tack Lisa.

7 Birgitta:

Så bra du beskriver hur vi fotonördar fungerar! Ditt bidrag visar riktig FOTO glädje :)

Jag kan inte säga att jag brukar gå på fotoutställningar - ramlar mer in på och tänker att jag skulle vilja mer ....

Kommentera här: