Sommarprat.

Tidigare i veckan presenterades årets Sommarvärdar.
Brukar du lyssna på Sommar? Här presenterar DN sommarvärdarna. Numera är det lite av samma mediahype när Sommarvärdarna presenteras som kring film- och teaterpremiärer och de otaliga tv-serierna som kvällspressen gärna slösar både framsiderubriker och hela uppslag inne i tidningen på.

Skillnaden är att Sommar i radions P1 kan ge oväntat intressanta möten med personer jag fram till sommarpratet inte vetat så mycket (ibland ingenting alls) om. Under tiden jag lyssnar kan jag göra andra saker! Radion kräver inte min totala uppmärksamhet. Där finns en klar fördel med radio jämfört med tv.
Personligen är jag också lite intresserad av vad för musik sommarvärden bjuder på under programmet.
Här har du hela listan! (Klickar du på namnet i listan för du mer information om personen.)


Några av årets Sommarvärdar (fotot lånat från SR).

Visst finns det en del sommarpratare som jag ska försöka höra. Som Göran Gudmundsson, Jonas Jonasson, Gustaf Hammarsten och Patrik Sjöberg för att välja fyra från listan.
Bland de sommarpratande damerna ska jag försöka lyssna på Maria Wetterstrand, Pia Sundhage, Yukiko Duke och Petra Marklund.


Här syns några som jag vill lyssna på (foto från SR).

Det var Tage Danielsson som kläckte idén redan 1959. Numera anses "Sommar" vara bra för karriären. Det är få som tackar nej till att få prata i en och en halv timme inför en miljonpublik. Arvodet är inte högt, 7450 kronor (inklusive semesterersättning). Bibi Rödöö är projektledare för programmet sedan 1997 och producenterna för de olika sommarpratarnas program jobbar en hel del med att rensa bort skryt och annat olämpligt i manuskripten.


Juholt är en av politikerna som får prata ostört i en och en halv timme!

Vi får se vilka jag kommer att lyssnar på och vilka jag ratar...
Erik

Kommentarer:

1 anne-lie lindgren:

Är mycket förtjust i sommarpratarprogrammen - försöker lyssna på så många som möjligt! Passar perfekt att sitta i bilen och förflytta sig till nya mål under programmets gång. Gillar att utmana mig med namn som jag inte riktigt känner igen, kändisarnas historier inte brukar vara helt okända.

2 Olle:

Det fanss ju en tid när den underbara kåsören TORSTEN EHRENMARK alltid avslutade sommar-programmen. Jag tror att jag nånstans har några kassetter kvar.

3 ElStiffo:

Hur mycket jag än försöker så kan jag bara känna intresse för Barbro Lindgren. Hon är ett geni skulle jag kunna påstå om det inte var så fånigt att göra det.

Kommentera här: