Fönster nr 132.

Nu har Susanne gjort sin bloggflytt, så efter inlämnandet måste jag ändra i länklistan mm. Men jag lämnar in mitt fönster först, ett industriellt fönster.
Industrierna i Örnsberg krymper, byggandet av nya bostäder tar över på friköpta industritomter. Finns stor risk att en del industrier i Liljeholmen går samma öde till mötes. Bostäder behövs, men en del industrier har också ett kulturellt värde. Fotot är från Liljeholmen.


Industrifönster i Liljeholmen.




Andra fönsterbidrag finns här,
Erik

Kommentarer:

1 Susanne:

Jo, på Liljeholmen finns (fanns?) många industrier. Vem har inte hört uttrycket "gå upp ett liljeholmens"?



Jo, jag trodde flytten skulle gå smärtfritt, men har sett att länkningen ändå inte fungerade som jag trodde pg.a. filtillägget .html. Men det mesta fungerar och jag är nöjd med den hjälp jag fått.



Har sett att du ibland också verkar trött på blogg.se så det vore kanske något även för dig? Nu vet du i alla fall att det fungerar. :)

2 larans:

Det är onekligen ett problem när gamla intressanta industribyggnader måste ge vika för utvecklingne. Ibland kan det dock gå att förena, som i Helsingör där min bild är ifrån.

3 Della / Var Dag ett Äventyr:

Klurigt fotograferat!

4 Jah Hollis:

Skönt ändå att industrierna flyttas till nya områden och inte ligger mitt inne i städerna som de gjorde förr. Men visst ska man kunna bevara industribebyggelse till något utan att göra just bostäder av dem. Kolla mitt exempel den här veckan.

5 Lisa:

Vad kul det blev när man såg den andra byggnaden mittemot i "spegeln".

6 Pumita:

Liljeholmen har ju blivit väldigt modernt och det stora köpcentret sägs vara riktigt bra. Själv har jag inte haft tid (och kanske inte så mycket intresse heller) att rota runt där. Var hittade du ditt fina fönster, närmare bestämt?

7 sven:

ja på Liljeholmen var man en del gånger när man tillhörde dåvarande WM-data, nu har väl även de försvunnit härifrån.

Kommentera här: