Mysigt - ledigt.


Små lätta moln ser jag på min himmel,
min himmel som är blå.



Sinneskatten vill att vi ska tolka "ledig".
"Gunga i en hammock" sjunger de i en gammal svensktopplåt (har glömt vem/vilka som sjöng), men det går lika bra i en hängmatta. Härligt att hugga tag i repet och skapa lite gung i hängmattan. Se molnen passera. Bara ligga där och njuta.
Ja, ni känner väl igen "Västerås-sonens" sköna textrader ovanför fotot ...?
Just den här helgen är det "Power Big Meet" i Västerås med en massa gamla bilar och en hel del "raggarbilar"!

Håller mina tummar på många soliga sköna dagar även senare denna sommar!
Våren har varit helt fantastisk och nu, skön svensk sommarvärme. Visst, även jag kan småklaga ibland när värmen får skjortan att klistra sig på ryggen och morgonduschen är som bortblåst före lunch.
Men det är ju så mysigt... Ljumma kvällar när temperaturen är så där alldeles rätt. Bara njut!

Många har redan lämnat bidrag till Tema fredag, kolla här!

Erik

Kommentarer:

1 Pialotta:

Att gunga i en hammock var ett tag sedan, men visst är det härligt, så får man skugga oxså :)

Sommar, sol och ledighet, ja det är grejer det du Erik, fast det för alltid en del med sig som att det kan bli alldeles för klibbigt, vilket inte alltid är så himla skönt.

Våra Kristianstadsdagar börjar idag faktiskt.. det blir en hel del både positivt, men oxså negativt som kan hända under de dagarna som du säkert förstår. Vi ska i alla fall gå på Wilmer X och Hoola Bandoolas konsert i Tivoliparken :) Brukar alltid se de stora konserterna där på K-dagarna. Annars blir det säkert en hel del annat sevärt oxså så bara strosa runt o ta en öl eller två på gator o torg är fint de me :) Prata med gamla bekanta, som man alltid träffar på under de här dagarna.. de komma från Öst o Väst.. de som man inte sett på år och dag.

jag uppdaterade ju oxså min Musikblogg som du säkert sett :)

Ha de skoj i Sommaren .. vila och njut :)

2 Bitten:

Efter en snörik och kall vinter är vi värda lite värme och solsken.

3 Olle:

"gunga-i-en-hammock" gjordes av SWEDANES dvs Svend Asmussen, Ulrich Neuman och Alice Babs.

4 Erik "Semlan":

Tack för den informationen Olle. :-)

5 anemonen:

Jaa att ligga i hängmattan är fint det och bara vara och titta på molnen. Det var längesedan jag gjorde det, men tittade på en hängmatta häromdagen och drömde mig bort. Ha en fin helg och tack för kommentar på Käringafällan.

6 Pysselfarmor:

Gunga i en hammock är också skönt....lika skönt som att ligga där under det JÄTTEstora rabarberbladet. Ska bli intressant och se om de är lika stora i år som i fjol.



Jo klistrigt är det allt - ger upp att börja klä på sig stället och ge sig iväg på MC-färd. Igår tog jag MC:n in till jobbet och på morgonen gick det ju an, men när jag skulle hem så var det kö på Hornsgatan pga vägarbeten...tänkte inte på det tyvärr....och då blev det skållhett i skinnstället. Tänk om man kunde gå ner några kilon åtminstone på kuppen!

7 Monica o Jacob:

Ligga i en hammock och rulla tummarna kan vara skönt om det är skugga och blåser lite. Små lätta moln gillar vi.

När det är 27 grader varmt på verandan klockan 9 på morgonen då är det inte roligt längre, regn har vi inte fått en droppe alla skurar har gått runt Båtstorp.

Ha en skön helg i värmen;-))))))

8 Pumita:

Jag är inte speciellt bilintresserad men när jag såg inslaget om Västerås på tv tänkte jag att det vore kul att uppleva det. Men "alla andra" är ju där så det blir nog inget. Hatar trängsel. :)

9 Kerstin:

Jag försöker övertala maken att vi ska förlänga altanen så vi kan få plats med en hammock. Älskar att ligga i en hammock och bara njuta av sommaren. I väntan på det får jag njuta av din bild, skön sommarledig känsla iden.

Ha en fin helg.

10 Jah Hollis:

En behaglig tillvaro när man är ledig.

Jo, jag visste också det där med att det var Swe-Danes som gungade i hammocken. Ett tidigt svensk-danskt samarbete där Alice Babs slog sig ihop med Svend Asmussen och Ulrik Neumann. De var även en tidig musikalisk upplevelse för mig när jag fick följa med och se dem i Oskarshamns Folkets park.

11 carina/sinneskatten:

Nu har du fått mig att nynna på de "riktiga" slagdängorna. Härlig tolkning av ledighet!

Kommentera här: