Kyrktorn.

Ovanför Hornstull finns en lite ovanlig kyrka med två torn. Vid en snabb betraktelse kan man uppfatta de två som tvillingar, men de är på sin höjd syskon. Det norra tornet (till höger på fotot) fick namnet Ansgar. Ganska olika är de två kyrktornen om man börjar granska dem mer noggrant. Börjar redan med tornspiran som är olika gjorda. Det var arkitekten Ivar Tengbom som gav kyrkan två torn för att den inte skulle "försvinna" mot det dominanta Stadshuset på andra sidan Riddarfjärden. Det är Högalidskyrkan som på sin upphöjda plats kan ses från många platser i Stockholm. Den invigdes sommaren 1923 efter drygt sex byggnadsår. Man använde samma typ av tegel som till Stadshusbygget.







(4/365) Finns med på temalistan, nr 150.
Erik

Kommentarer:

1 Camilla - 365 Bilder Av Livets Lust:

...ojsan, visste inte att inte alla kunde skriva kommentarer på min 365 blogg!

Men nu är det kirrat...

>=)

2 Mia's Pearls:

Så mäktiga torn.

3 anne-lie:

Har man så fina grannar gäller det att se till att synas! Gillar din redigering (för det antar jag att det är!) som mörkar ut i hörnen!

4 Therese:

Fantastiska torn, tänk vilket arbete att bygga dem...!

5 Pysselfarmor:

Ja de där ser jag varje arbetsdag...huvvaligen nu är jag ledig ju ;-)



Snygg fotat av dig!

6 Rantamor-På Näthinnan:

Jaha va bra att jag fick lite information om tornena.

Fina var dom också.

7 Ingalill:

Så snygga klockorna är på tornen :)

8 Therese:

Sv:Japp, det skulle vara klockrent att krypa inpå lite mer. Jag vill ju göra det hela tiden så jag tänkte försöka låta bli soom omväxling.... men visst skulle det vara snyggare!!!?? :)

9 Therese:

Sv: Japp, det skulle vara klockrent, visst skulle det! Jag har en tendens att krypa "inpå" det jag fotar, så jag tänkte att jag skulle variera mig lite....men det är snyggt med detaljer, eller hur!? Tack för din feedback, den mottages med tacksamhet!

10 Therese:

Nu stammar jag visst också!!!??? Den första kommentaren ville inte publiceras ...först, men nu fick jag ju med allt...:)

Kommentera här: