Favorit och covers

Pialotta kämpar på med sitt musik&fototema, kör på! "Go Sister go!" Gillar du musik så varför inte knåpa ihop ett inlägg och delta i något tema? Tycker det är lite konstigt att inte fler deltar...
Den här gången vill hon ha covers och original, så här kommer ett par.



Med tanke på annat tema och inlägg föll första valet på Hall & Oates, de skrev orginalet och fick en hyffsad hit med originalet.
Låten "Family Man" med duon Hall & Oates (Länken här i eget fönster!)

En låt som Mike Oldfield tagit till sig och som han fick en singelsuccé med, här i en liveversion. Inga stora förändringar av själva låten. Största skillnaden är perspektivförändringen genom att ha en kvinnlig sångerska, i övrigt snarlik Hall & Oates original. Noterbart är också att det finns flera kvinnliga medlemmar i bandet som stöttar Mike.


Kanske vill du se Family Man i eget fönster?


Den här familjefadern älskar semlor, trist period på året, men det trista blir lättare att stå ut med när man som jag gillar semlor!

En skön låt som Manfred Manns Earth Band har gjort cover på är "Blinded By The Light". Manfred Mann är mannen vid olika keyboard (han är duktig på Minimoog) och hans arrangemang ger liv åt låten. På de första skivorna gjorde han covers på Bob Dylan låtar för att sedan på senare plattor gå över till att göra covers på Bruce Springsteen. Svårt hitta Bob Dylan på YouTube! I så fall hade jag nog tagit Dylans "Mighty Quinn" som Manfred Mann gjorde redan på 60-talet för att senare som M.M. Earth Band göra ny cover på samma låt!


Klicka här så får du klippet i eget fönster!

En del av er vet säkert vem som skrev låten? Svaret finns i nästa klipp här under.


Vill du få Bruce Springsteen i eget fönster, klicka här!

Här finns en dansversion med "Funkstar De Luxe" för den som vill lyssna.



Nyligen njöt jag av livecovers. Det var Hasse som sjöng svenska låtar från förr.

Funderade på att ta med fler covers, men det räcker.
Mer covers och fler låtar hittar du här hos Pialotta.


Erik

Kommentarer:

1 Erika:

Mike Oldfield är riktigt bra. Manfred Mann är ännu bättre och Fastlagsbullen (har alltid benämnt den bullen så) är allra bäst. Bruce Springsteen har en och annan låt som är bra, men i det stora hela har han aldrig varit en favorit.



Vink



2 Bosse:

Tre videor som piggade upp. Om Hall & Oates visste jag ingenting, egentligen vet jag inte så mycket mer nu. Bra musik och en vacker sångerska som rör sig snyggt. Kul att höra Manfred Mann igen. Springsteen har aldrig varit någon favorit i min musikvärld, men han verkar vara en sympatisk man som levererar bra rock tillsammans med duktiga musiker. Påtagligt glad publik i allsången också.



Och på tal om semlor. Om man skriver "semlan" direkt i browsern så kommer din blogg upp som tredje alternativ på Google. Det är tamefan inte illa :-)

3 agnetha:

Jättebra låtar du valt. Men eftersom jag inte visste om veckans tema ännu valde jag att hylla henne istället.

Du får göra ett nytt besök senare idag eller imorgon då hon uppdaterat Jukeboxen. Själv far jag till barn och barnbarn i Götet. Ha en bra helg!!!

4 Pialotta:

Jo du Erik, ser du har en av mina allra största musikfavoriterna genom tiderna.. The Boss, så klart.. Allt han (nästintill) rör vid blir guld.. så denna låten som jag knappast hört tar jag till mig :)



Mike Oldfield .. jätteguld för .. love:) Finns hur mycket som helst, men bra du begränsade dig.. det blir liten aning svårladdat .. så högs 4 videor är det nu som gäller.. Satt just och uppdaterade en ny vecka då du la in för förra veckan ;)

Ha de gott Semlan.. ha, ha kul :)))

5 Birgitta:

The Boss blir min favorit här :) Fastlagsbullarna vill jag ha utan mandelmassa - hoppas du får din dagliga dos av bullarna tills vädret vänder.

Cykeltaxin finns i Budapest.

Ha det gott!

Kommentera här: