Ätbart.


Varför inte? Redan tidigt denna veckan, på tisdagen, föll jag för första gången detta år för denna ätbara säsongsvara.
Säkert kan du gissa vad det var jag föll för, dubbelt upp? Ja, det blev två stycken redan första gången!
Trist nog var de inte alls så goda som de var förra året. Kanske mer än enbart ätbara, men helt klart en besvikelse. Verkar som bagaren är någon annan i år för det smakade inte alls lika gott som i fjol. Eller om det är samma person så var Örnsbergs bageri & konditori klart oinspirerad under skapandet av denna bulle i år.
Har hört ett rykte att det ska finnas goda ätbara semlor i Gröndal. Måste testas kommande vecka!



Helt klart godkänd, men lite synd på så vanligtvis goda bullar.

Kort betyg: Ganska torra trista bullar, för lite grädde under locket och misstänkt smak på mandelmassan. Har Örnsbergsbagaren börjat blanda ut mandelmassan? För 30:-/styck tycker jag att det ska smaka mer och bättre!



Andra ätbara bidrag här hos Sinneskatten!
Erik

Kommentarer:

1 Anne-Lie:

Farligt gott!

//Anne-Lie

2 Anni:

Gissa om jag är glad att jag inte är så förtjust i just semlor? Om de inte är egna hemgjorda på färdigköpta Solbullar förstås. Med mandelmassan uppblandad med inkråmet och lite grädde, så att semlan blir riktigt tung... DÅ är det gott!



Idag kunde jag ju haft min sconesbild till temat!

3 SoF:

Åhhh semlor!

Antar att ditt smeknamn förpliktigar. ;)



Älskade semlor förr när jag åt vanlig socker/kolhydratkost. Men nu ingår de inte i min "kostcirkel" längre. Men jag minns... :)



Trevlig helg!

4 Cecilia Artista:

Ha ha - jag tänkte väl att du skulle visa en semla för oss idag! Synd att de inte var till full belåtenhet. Men det finns ju fler ställen som bakar semlor så du får väl ta en runda!

5 Hedwig:

Klart du måste käka semlor, men den där såg inte god ut.

Förstår din besvikelse.



PS Håll ett öga på veckanshus.stjernvall.se några veckor framöver - det kommer flera teman som jag VET att du har bilder till. Där krävs inte nytagna foton, men gärna en story.

6 Jah Hollis:

:-D. Inte helt oväntat.

Jag har själv ännu inte varit på dom.

7 Pumita:

Jag tycker att mandelmassan ser lite läbbig ut... men å andra sidan jag äter inte semla så ofta, inte ens varje år, så vem är jag att bedöma. ;D

8 Pysselfarmor:

Jag är en så'n ...ja som är galen i semlor. Bästa Bageriet vid Mariatorget har goda....måste kolla om de börjat sälja dem.

9 Erik "Semlan":

Tack för kommentarerna. Onekligen lite tidigt, men efter denna redan tuffa vinter (som troligen fortsätter ett bra tag till, suck) tyckte jag att denna "tröst"/njutning behövs redan nu. :-)

Kommentera här: