Ljuspunkt i vinterkylan.
En ny semla att testa! Alltid roligt testa dessa smaskigheter, även en sämre semla är bättre än ingen alls!
Visst ser den fin ut? Men jag blev lite besviken när jag började mumsa i mig semlan. Bullen var lite torr och smaklös. Såg kardemummakorn i degen, men den smaken kändes inte. Gillade locket, lagom stort, trekantigt lock för att stoppa i munnen i en tugga. Bra med florsocker på toppen! Mandelmassan var samlad i mitten av bullen och ganska snart insåg jag att det här var en typisk "hetväggsvariant" och här satt jag och tuggade i mig den torrt. Mängden grädde var snålt tilltagen för den stora bullbotten, det ökade på känslan av torr bulle! Grädden i sig var fluffig men smakade inte mycket. Tur att mandelmassan var god! Lite mandelkross i massan.
Kostade under trettio kronor, men var ändå inte värd priset. En besvikelse jämfört med fjolårets semla från samma konditori.
Betyg: bara en 2:a, nästan inte godkänd.
Ett bonusfoto som hör ihop med ett äldre inlägg (kolla här om du vill!)!
Liljeholmstorget en tidig kväll, några ljuspunkter i ett konstverk.
Fler tolkningar på ljuspunkter här,
Din läckergom, själv har jag inte ätit semlor sen 2006 och då vart det en hutlöst dyr sak på Gunnarssons på Götgatan (absolut inte prisvärd)