Härlig 70-tals musik.

Tänk vad musikrikt 70-talet var! Det började med symfonirock och hårdrock och slutade i punken, och mitt i var det en massa disco. Just disco tog en del av min egen tid i anspråk på 70-talet. Men här blir det lite "blandat bandat". Dags för några sköna låtar, eftersom Pialotta vill att vi väljer just musik från året 1970 fram mot 80-talet.

                                       

För er som ska ge er ut i lördagskvällen och kanske sjunga karaoke kommer några låtar här under som kanske passar? Jag står över sjungandet ikväll. :-)

Jag kör igång direkt med härliga "Earth, Wind & Fire" och deras sköna "September"


Kanske du vill se i eget fönster, klicka här!

Så fortsätter vi med en låt som beskriver hur det kunde bli på festerna ibland, då på 70-talet och faktiskt fortfarande (även om nog musiken är en annan idag). ;-)
Gruppen "Three Dog Night" med sin låt "Mama Told Me Not To Come"

              
               Låten här ovan i eget fönster!


70-talet för mig, ja då finns det två grupper som jag inte kan låta bli att nämna och det är "10 cc" och "Supertramp". Varje ny skiva så skaffade jag den, det gällde speciellt Supertramp som jag sett flera gånger live.

Vi börjar med 10CC och låten "Life Is A Minestrone


Vill du se 10cc i eget fönster, så klicka här!

Vidare till gruppen Supertramp och låten "Take The Long Way Home", här i en söt pingvinanimation.


Den kan du vilja se i eget fönster, bara klicka här!

Så väljer jag en hitlåt med gruppen City Boy, nästan som en "one hit wonder"-grupp med 5705 även om de gjorde flera skivor så var det nog bara "5-7-0-5" som slog.

  
Här kan du få låten i eget fönster!

Höll på att glömma disco! Det kan vi inte göra, jag börjar med denna.

        
         Gloria Gaynor "I Will Survive", här i eget fönster!

Äsch, en discolåt till nu när discokulan börjat snurra... eller faktiskt två discohits


Donna Summer med "Hot Stuff", här i eget fönster! Ganska ny inspelning, men den fina rösten har Donna kvar.

När punken redan härjade i Storbritannien så släpptes The Crusaders stora hitlåt "Street Life" med Randy Crawford precis innan 70-talet blev åttiotal och syntarna snart tog över efter punken.

          
           Så klart kan du få även denna låt i eget fönster!

Just punken hoppar jag över denna gång.


En stilla solnedgång, fotot från igår kväll på Sjöberget.



Njut av andra låtar från 70-talet här, 

Erik

Kommentarer:

1 Pialotta:

Visst hade 70-talet en massa olika musikstilar och en jäkla massa go i låtarna:) jag såg nyss Seventies på TV1 som handlar just om 70-talsmusiken. The Bee Gees var stora och varför jag helt glömde bort de grabbarna vet jag inte. De gjorde ju hur mycket bra musik som helst:) Håller fortfarande på fast Maurice inte finns med i livet längre. Så har vi Procol Harum med A Whiter Shade Of Pale .. ja det finns så mycket.

Disco var stort liksom Proggen på 70-talet. Nåja det var då det, men visst är det härligt att luta sig tillbaka o minnas en tid som verkligen det var fart i:)

Ha de gott o njut av all musik som just du gillar från 70-talet, då du springer rundor hos andra som fortfarande är med i mitt Musiktema:)

2 Mia:

Men himmel...jag kan inte ha varit alldeles borta från musiken på 70-talet..jag minns ju faktiskt vissa av dina låtar... L Härlig mix...

3 Lena:

Här var det massor med gott och blandat. 10cc och City Boys hade jag vinylskivor förr. Tyvärr så sålde jag hela min vinylsamling för några år sedan. Lite synd kan man tycka så här i efterhand. Du har även fått med några riktigt härliga discolåtar.

Ha en trevlig söndag....Lena

4 Tompa:

Supertramp-pingvinerna är helt underbara! Till Pialotta: Kolla efter en version av Whiter Shade of Pale med Procol Harum i en liveinspelning från Ledreborgs slott i Danmark 2006. Jättemäktig med kör och symfoniorkester!

Kommentera här: