Konst-iga gubbar.

Det är inte alltid som konst berör. Men en del konstverk gör det, som dessa fyra män i båten.



Offentligt konstverk på Hornsgatspuckeln, här ligger också många gallerier...


 
Närbild på två av de fyra gubbarna.

Vad vill konstnären berätta? Varför formligen skriker det ut ångest från de fyra båtresenärerna? Vad har de varit med om? Eller är det målet med resan som får deras ansikten och gestik att ta detta uttryck?
Det går inte att förbli oberörd.
Konstnären heter Sture Collin och skulpturen har han gett namnet "Dårarnas båt".
Detta konstverk finns i tre versioner, den står också i Vasaparken i Västerås och den tredje finns på Sockenplans tunnelbanestation.
Han deltog i en sommarutställning i Örebro 2008, Collins gubbe finns här.
Ett annat konstverk kan du se om du passerar Örnsköldsvik eller kolla här.

Det är hög konstkoncentration på Hornsgatspuckeln. Några av gallerierna hittar du här! Här är ett annat galleris hemsida.
Att vandra längs Hornsgatan (norra sidan) från Slussen till Mariatorget och titta in på några gallerier är en trevlig liten vandring, inspirerande. Testa får du se!



Andra bidrag här, 

Erik

Kommentarer:

1 Hedwig:

Tror också Hornsgatan är inspirerande, om det inte var för all trafik. Vet ju att där finns så mycket intressant att se. Dina gubbar är verkligt dåraktiga i sitt utseende, kul med offentlig konst som påverkar en känslomässigt.

2 Pialotta:

Konstverk som man verkligen får tankekornen att jobba.. riktigt intressant att hitta konstverk som berör en.. härliga bilder.. Ha de gott mitt i natten:)

3 foto CHIP:

Intressant! Man förblir verkligen inte oberörd :) Konst med plus skapar en massa frågor i huvudet på folk :) Jag har börjat gilla skulpturer mer och mer :)

Kommentera här: