Våffeldags.

                             


Frasig onyttighet som gav mig "paltkoma", så middagen blir sen idag.

Idag lockas vi till en lättlagad kaloribomb som samtidigt signalerar att en annan dito snart tackar för sig och återkommer först nästa år. Bristen på semlor kan tillfälligt ersättas med lammstek och annan smaskig påskmat, men en viss abstinens kommer att drabba mig. Samtidigt har jag märkt att jag de senaste veckorna bara inhandlat någon semla på tisdagen i veckan. Kanske börjar en mättnad på dessa smaskiga bullar infinna sig? Mitt målmedvetna betygsättande av olika semlor i början av fasteperioden har också mer eller mindre runnit ut ur bloggen.
Detta är ett litet problem för mig. Eller problem är för starkt ord, men då och då tappar jag lite fokus. Jag kan energiskt börja med något, för att tröttna senare, innan det hela är klart.
Känner du igen detta "tappa fokus" läge?
Så var det till exempel förra året med att ta ett foto en gång i månaden på samma plats och visa upp på bloggen. Gick bra under första halvåret, men efter sommaren missade jag månadsbilden och det blev inte hela året i tolv foton. Lite tråkigt, men ganska typiskt. Men när det gäller semlorna ska jag nog hinna hissa varningsflagg för två bagerier/konditorier och deras dyra/misslyckade semlor.
Det var bra med tiden som journalist, då jobbade jag ofta mot tydliga deadlines. Ett visst datum skulle artikeln eller intervjutexten vara färdig. Ofta hängde deadline ihop med slutlayout/tryckningen. Visst, det skrevs en del precis i det sista, levererades i sista minuten. Men det fungerade bra.
Det gör det även numera, med helt andra arbetsuppgifter. För det mesta "knyter jag ihop säcken".  
Just nu är det lite småtrött läge, saker blir gjorda, men det är lite segt. I helgen ska vi flytta fram klockan en timme, sommartiden börjar. Det brukar ta någon vecka innan jag har fixat tidsförskjutningen.
Men allt blir säkert bättre när våren anländer på allvar. Jag är en sann optimist!

             
              Gott med våfflor med egenplockade hallon från landet och så lite vispgrädde.

Fick du några våfflor idag?


Fler reflektioner här, 

Erik

Kommentarer:

1 carina/sinneskatten:

Du jag känner igen mig i det du skriver, det börjar så bra men sen rinner det ut i sanden av någon anledning.

Och våfflor det är gott det men här blev det iga idag, får se till helgen om jag får till det.

2 Helena:

Jag känner igen det där att man är väldigt engagerad ett tag och sedan glömmer man av det för att det är så mycket annat som ska göras. Och här har vi ätit våfflor idag -gott!

3 Hasse A:

Morrn Erik.



Du får börja baka själv = ständig tillgång.



Ha de bra.



Hasse A

4 Susanne:

Åh jisses, vad sugen jag blev när jag såg din första bild. Den ser så mumsig ut i närbild.



För egen del blev det inga våfflor.

Kommentera här: