Snötipp i Vinterviken

Ingen nyhet längre, denna kommunala fräckhet att tippa plogad snö nere i Vinterviken. ABC har visat eländet och "Mitt i Söderort" har artikel i nyaste veckobladet. 


Under all snö ligger en stor äng, bakom ryggen ligger Vintervikens trädgårdscafé. Undrar om allt smältvatten kommer att göra caféområdet till en liten insjö?


Det är trafikkontoret som haft problem med att ta hand om snön på gatorna. Enhetschefen Claes Thunblad beklagar, men anser det nödvändigt att skapa denna snötipp nere i Vinterviken. Fast kanske inte i dessa mängder, inser han själv efter ett besök på plats, så nu ska hälften transporteras bort igen. Vilket slöseri! Köra lastbilar fram och tillbaka med snön. Ska den bortforslade snön från Vinterviken också tippas i Riddarfjärden?
Eftersom det har kommit så mycket snö tippas den ihopsamlade snön från innerstadsgatorna i Riddarfjärden.Men förortsområdena ska klara sig på annat sätt. Vinterviken är ett annat sätt.


Detta ska vara ungefär 10 000 kubikmeter snö.


Essingeleden och i dess skugga taket på Blommensbergsskolan.


Inte speciellt ren, vit snö.

Just nu faller det en hel del ny snö över Stockholm...

Erik

Kommentarer:

1 El Stiffo:

Det får inte bli ett sankt cafe'...

2 Hasse A:

Morrn Erik.

Var det inte fotbollsplaner där tidigare?



Det smälter sakta det blir ingen "stor" sjö.

Men det blir en jä...a massa skräp att ta hand om i vår.

Hade bra.



Hasse A

3 Erik:

Hmm, kul kommentar ElStiffo! Fast inte önskvärt.

Jo du Hasse, ibland behöver jag vara mer målerisk än vad verkligheten är... Fotbollsplanen är kvar, bakom snön, i rinnriktning, precis som cafét åt andra hållet.

4 Erik:

Oj, när jag läser det ovan blev det fel, på något sätt. Det jag menar ElStiffo är att det inte är önskvärt med ett sankt och blött café. Puuh...

5 El Stiffo:

HA! Det var kul! Jag förstod. Sankt cafe' skulle ju kunna vara ett heligt cafe' eller om något helgon brukade sitta där och dricka kaffe...

Men själv vill jag ha mitt kaffe religionsfritt.

6 Erik:

Men inte koffienfritt, hoppas jag?

Kommentera här: