Massor av whiskey, härlig komedi!

Missa inte chansen att se den härliga brittiska komedin "Massor av whiskey" som sänds i SVT2 i eftermiddag, starttid kl 16.40.



Denna film väckte mitt eget intresse för whiskey i tonåren, då jag såg filmen för första gången. Men de första gångerna jag smakade på whiskey var det ingen favorit. Det var under övre tonåren och senare när jag som sportfiskare (flugfiske) kom tillbaka till stugan efter fiskelycka i bäckar och åar (i Jämtland) som jag började uppskatta whiskey. Är man kylig och ruggig så ger whiskey en skön känsla av värme i kroppen och passar bra att sippa på medan man utbyter fiskehistorier med fiskekompisarna vid en öppen brasa.
Handlingen i filmen "Massor av whiskey" är att ett fartyg lastat med whiskey går på grund och sedan får vi följa hur det påverkar de boende på en ö i närheten. Filmen hade premiär 1949, så tempot är inte samma höga, rappa som nutida filmkomedier, men ge denna engelska filmkomedi en chans. Om inte annat se den som en filmklassiker, en liten, liten bit i ditt filmvetenskapsvetande (Furhammar hurrar)! ;-)

                                     
                                       Gissa vad som finns i flaskan?

Ett tips till: efter filmkomedin är det bara att byta kanal till "Ettan" och njuta av ett avsnitt av underhållningssuccén "Nöjesmaskinen" från 1982, i detta avsnitt medverkar ABBA. Som vanligt Sven Melander och Stina Lundberg som programledare. Minns ni de dansande pingvinerna (japansk ölreklam) som blev ett återkommande klipp?

Uppdateringen efter sändningen av film och "maskin": Sammanfattning, inte mycket tempo i vare sig filmen eller tv-programmet. Oj, vad trögt, halva filmen hann gå innan den tog sig. Men härlig, fin kopia och kul att höra så tydliga dialekter (bör roa grannen Albert). Nöjesmaskinen var ganska tafatt, nästan oskuldsfull, inga Skavlan-intervjuer precis. Det var nog först under Nöjesmassakerns tid som tempot gick upp (lite). Mina minnen från både film och tv-program var mer positiva än hur jag nu såg på detta. Men whiskey är fortfarande gott, mycket gott och gratis är ju också gott (med tanke på filmen).
Erik

Kommentarer:

1 Hasse A:

Morrn Erik.



Jag har lagt upp en liten historia från min barndom på bloggen, flera sidor....



(Läs den)



Ha de bra.



Hasse A

Kommentera här: