Kulturellt fönster

Susanne har haft sitt fönstertema ett bra tag nu på sin fotoblogg. Vi är en inte så stor grupp som brukar delta, men det gör att jag kan hinna runt och kolla på de andra deltagarna. Det är trevligt att ta fotografier på fönster. Har samlat på mig ganska många nu i mitt fotoarkiv. Denna gång är det fönster nummer 68. Just 68 får mig in på årtal och då är det ganska passande att Susanne väljer att vi ska visa upp ett kulturellt fönster tycker jag. Börjar fundera, har jag några kulturfönster? Vad är egentligen kultur? Är gamla hus kultur, men Skansen är väl kultur i alla fall? Funderar en stund över begreppet. Susanne visar upp sitt lokala bibliotek (som huserar i en gammal biograf). Hm, vilket fönster ska jag välja? Tror det får bli detta! Detta glasrika hus inrymmer också ett bibliotek, bland mycket annat. Ibland stämmer jag träff med någon/några i huset, där finns flera fik på olika våningar i huset. I hörnet av huset finns Klara Soppteater (mot Drottninggatan), en av de lokaler jag ofta besöker i detta kulturella hus.  


  
Både trapphusfönster och fasadfönster i ett väldigt kulturellt hus i Stockholm.


Kolla in andra kulturella fönster här, 
Erik

Kommentarer:

1 Cecilia Artista:

Visst är det Kulturhuset i Stockholm - eller hur? Bra val tycker jag. Där har jag varit på många intressanta utställningar, teater mm.



Ha en trevlig helg!

2 Susanne:

Jo, jag tycker mig också känna igen de här trapporna som Kulturhusets, även om det var många år sedan jag gick uppför dem.



Också jag fundera på begreppet kultur och kommer fram till att det mesta som människan skapar är kultur.

3 Anna:

Varje gång jag är i Stockholm går jag förbi ditt kulturella fönster :)



De orden som jag förknippar med kultur är arv och civilisation så jag tror att jag skulle välja ett gammalt ruckel att fotografera.

4 Jah Hollis:

Det kan man säga är mitt i prick för veckans fönstertema.

5 larans:

Kulturhusets fönster är ju nästan ett måste för veckans fönstertema. Rätt bild!

6 Ninni/fotografia:

Mer kulturellt kan det väl nästan inte bli. I Kulturhuset finns det väl något för alla smaker. Många spännande utställningar har jag sett där.

Kommentera här: