Internet är fantastiskt!

Illustrerad vetenskap har sammanställt lite internetfakta i senaste numret av tidningen. Ill.vet. är alltid lika rolig att få i brevlådan. Alltid finner jag några intressanta artiklar att läsa. Dessa internetfakta är en sådan sak, kanske för att jag gillar att läsa statistik och tabeller.
                       
Visste du att:
- www, world wide web startade 1989 (då hade domännamn redan börjat användas 1984).
- varje minut läggs det ut 10 timmar video på YouTube!
- internet växer med 700 000 nya sidor varje minut.
- 10 miljarder facebookfoton finns det idag, det skulle ta 300 år att bara titta på varje foto en sekund!
- Wikipedia besöks 65 000 gånger i sekunden, för att man söker fakta om något/någon. Internetlexikonet startade 2001. Finner glädjande att Carl-Gustaf Lindstedt numera finns där (för några år sedan fanns han inte med alls!).

                                                               

Bäst på att använda internet är Grönland med hela 92% av befolkningen online, surfande. Mest använda språket är fortfarande engelska, kinesiska är god tvåa och spanska kommer som trea. Nu är det ungefär en fjärdedel av jordens befolkning som är uppkopplade, 1,7 miljarder människor.
Om du tycker det är mycket mejlande, inte så konstigt, 48 mejl per dygn skickar en genomsnittlig användare (då är inte alla massutskick, spam medräknade).

Jag kan lätt surfa runt i ett par timmar och förvånat konstatera att klockan tickat på så pass... Det är lätt att förlora sig ute på www, med tanke på alla sidor som finns där ute. Men det är också härligt att stöta på någon intressant hemsida. Ständigt får jag nya kunskaper, ofta inom "onödigt vetande" men det är skoj ändå. Bara att kolla lite klipp på YouTube... det finns många entusiaster där ute på nätet! Det är bra när bloggare/surfspalter mm ger tips om bra ställen att besöka. Då är också sökmotorn Google bra att ha. I genomsnitt besöker vi den 71 gånger i månaden. Själv går jag dit säkert minst 200 gånger i månaden, kanske mer! Är du också en flitig Googleanvändare? 

        
Erik

Kommentarer:

1 El Stiffo:

Men 83% av alla mail är spam. Synd!

Vilken trevlig blogpost !

Kommentera här: