Fotoutställning i/om Slussen

Ett känt faktum är att Slussen mår dåligt, betongen vittrar sönder och ett nytt Slussen behövs verkligen. Det är riktigt "skabbigt" och fult i och kring Slussen. Det går inte att lappa ihop trafikkarusellen längre. Arkitekttävlingar har hållits, förslag har vunnit för att sedan inte gälla längre efter ett tag. En del vill bygga upp en ny kopia på det gamla Slussen, andra vill se något helt nytt. Nu verkar kommunen ha funnit ett slutgiltigt förslag, kolla här.   
Affärer som funnits i Slussen har stängt, en efter en. Inte mycket verksamhet kvar längre. Bara flödet av resenärer, fler än Göteborgs samlade invånare passerar Slussen varje dag! Inte så konstigt om det ser slitet ut. 


En av stans bästa kontorsmaterialaffärer har stängt butiken i Slussen. Som tur är finns firman kvar i Söderhallarna.

Just nu pågår en fotoutställning om Slussen i lokalerna, foton på det gamla, slitna Slussen. Utställningen heter "Slutstation Slussen", Epstein på DN har blogginlägg. 

                      





Inspirerande utställning, fina foton. Väl värt ett besök om du har vägarna förbi. Varför inte hoppa av tunnelbanan och "slösa bort" en stund på väg hem från jobbet?

Blev inspirerad, efter utställningen tog jag bland annat detta foto...

Erik

Kommentera här: