Två element

                                               

Birgitta som håller i Torsdagsfoto har denna vecka de fyra elementen som fototema. Jord, vind, eld och vatten, vi är fria att välja, jag väljer två av de fyra elementen.

 

Förflyttar mig till tiden innan snön kom, känns som länge sedan. Igår snöade det och idag är det lite töväder. Andra advent var det kallt, men ännu ingen snö här i stockholmstrakten. Nere i Vinterviken var det julmarknad och pyssel i "Syran". Utanför den gamla Nobelfabriken gav denna eld skön värme. Inne i "Syran" var det varmt och trångt, många hade sökt sig till denna blandning av julpyssel och julmarknad. Kön till adventsfikat var lång i caféet. Många barnfamiljer besökte julmarknaden och ägaren Markus Aujalay gick runt och hälsade på folk och såg till att besökarna trivdes. Efter en värmande "latte" fortsatte vår söndagspromenad och vid Trekanten fann jag ett annat element. Eld och vatten är motpoler, men hör också ihop på något sätt, tycker jag.




Många andra tolkningar finns här, 

Tillägg: Efter att ha vandrat runt lite bland fototemadeltagare inser jag att de andra två elementen också är med, vinden i första fotot och jorden i mitt andra. Så alla fyra elementen syns i dessa två foton. :-)
Erik

Kommentarer:

1 Maria:

Två mycket fina bilder på de två elementen!

Ha en fin torsdag!

2 Maria:

Mycket vackra bilder (:

Ha en fin torsdag!

3 Marie Carpe Diem:

Visst är de motpoler. Eld och vatten! Du Semlan, din vattenbild är bara underbart fin. Du har fått till denna mjuka softa känsla av när vattnet forsar :-) Tikgillar den bilden. Ha en fin torsdag!

4 mimmi:

Jätte bra bilder som du har lagt upp på temat :)

5 Kvasthilda:

Oj så varmt o skönt med en eld. Sitter här och fryser lite så det hade varit mysigt att kunna tända en.

Vackert vatten! Får mig att längta efter barndomens vårbäckar vid vitsippsgläntor.

6 LottaM:

Hej!

Två jätte fina foton, gillar vattnet som porlar ned för stenarna.

Ha en bra dag!

LottaM

7 Maria:

Hej igen!

Om du vill se fler isformationer från Vänerns strand, gå då in i mitt arkiv i december och leta dig fram till inlägget " Naturens egna skulpturer".

Det var en sträcka av 100-200 meter med bara isformationer, visste inte riktigt var jag skulle börja fota. Var tillbaka på samma ställe i slutet av januari och tog nya bilder, finns i inlägget "Strålande solsken och isbilder"

Ha det gott!

/Maria

8 Solvarma Irene:

Hej!



Snygga foton både eld och vatten blir så vackert på bild och trevligt med din berättelse till. Och visst har du fått med både vind och jord.



Efter dina önskemål har jag nu gjort ett inlägg där jag visar bilderna var och en så du är välkommen tillbaka och se dom på http://solvarma-foton.blogspot.com/



Må fint, önskar Irene

9 Marie-Louise:

Härliga bilder, jag gillar när vattnet rinner ned för stenarna. Har du tagit bilden under lång tid? Ha en bra dag.

10 Cecilia Artista:

Visst har du fått med alla fyra elementen. Fina bilder och du verkar ha haft en riktigt trevlig där!

11 carina/sinneskatten:

En sån eldkorg vill jag ha, gillar din bild.

12 Tinkerbell:

Tack för din fina bilder med tillhörande berättelse!

Bilden med vattnet som forsar är jättebra!!!

13 Rimkogeren - DK:

Bravo - to smukke tolkninger elemeneterne.

14 Jenny:

Gillar elden här.. mycket. Å tack för din kommentar hos mig! :)

15 Mikabella:

Fint bidrag, Vatten bilden är verkligen härligt! har inte fotot så myket vatten än men du inspirerar till att göra ett försök.



Klart jag arbetar med underbara, fantastiska, roliga PS. Vad skulle man göra utan? Är som roligaste datorspelet fast för vuxna ;)

16 Mona:

Fina bilder. Gillar speciellt den med eldkorgen.

17 El Stiffo:

Skrev en kommentar i går men den fastnade inte...

"Jag gillar eldfotot. det är eld i mig idag MEN den måste hela tiden kontrolleras, känslor är inte så uppskattade i Sverige!"

18 Hedwig:

Bäcken med det porlande vattnet är så fint. skall till våren ge mig ut och fota vatten. hoppas jag kan få till det lika fint som i ditt foto.

19 Maria Kangas Feltsten:

Här var det fina foton - väldigt talande för vatten och eld!

20 LissenTo:

Bilden med elden är jättefin. Trevligt när man kan vandra runt bland aktiviteter och sedan ta en fika.

Ha en trevlig helg!

21 Fia:

Ja, hur skulle vi klara oss utan eld och vatten? Det är nog de två element vi människor mest fascineras av och dras till. Hur länge kan man inte sitta och titta ut över havet, eller in i en sprakande brasa, man behöver inte prata, man kan sitta alldeles tyst och låta tankarna fara.

Kommentera här: