Tack kanal 9.

    
     Live from Abbey Road, ett bra avsnitt när David Gilmour spelade låtar från sitt soloalbum "On an island".

Har just avnjutit ett avsnitt "Live from Abbey Road" på kanal 9. Underbart! Vad var det nu söndag kväll? Jo, A Tribute to the Beatles Abbey Road album. Med bl.a. Seal, Counting Crows, Imelda May, Anthony utan the Johnsons, Melody Gardot, Matchbox Twenty och Paloma Faith. Detta var avsnitt 36 i denna härliga programserie. Kan bara säga att det var förbaskat bra! Matchbox Twenty gillade jag mycket med sin version av "Bathroom Window" och Counting Crows som tog hand om de tre sista korta låtarna på B-sidan på skivan gjorde sköna covers. Sugerland gjorde också en skön version på låten "Come Together" från Beatlesskivan. Kolla här så går det att lyssna/se på det mesta från dettaprogram.

På tv-programmets hemsida går det att lyssna på mycket fin musik, klicka dig till Sessions i menyn och välj artist. I vanliga fall är det bara två, tre grupper/artister som spelar live i Abbey Road studion per avsnitt. Lite snack och ofta helt fantastiska versioner på artisternas låtar, inspelat live i studion. Denna vecka var helt annorlunda, men det gör ju inget när man som jag gillar the Beatles och gärna hör George Martin berätta om inspelningarna med the Beatles.

Hoppas kanal 9 fortsätter sända den här underbara serien och det vore verkligen bra om de kunde lägga ut avsnitten på Webb-tv också! Hoppas det blir mer the Beatles covers nästa vecka, eller var det förra veckan, det avsnittet missade jag?

Kan bara i förbigående nämna att det är "Sundance Channel" som står bakom denna suveräna programserie. (Japp, Sundance channel startade skådespelaren/regissören Robert Redford, precis som han startade Sundance Film Festival för independentfilmare.) Sundance Channel låg även bakom serien där Elvis Costello bjöd in musiker och hade samtal och musicerande. Den serien gick på SVT. Sundance verkar vara att räkna med, precis som HBO gör förbaskat bra tv-serier.


Affischen med programserien. Kolla artistlistan, wow!

Erik

Kommentarer:

1 Fia:

Anthony utan the Johnsons? Hur kan det låta?

2 El Stiffo:

Jag borde verkligen ha sett det!

3 El Stiffo:

Äh, det är något fel på mig. Jag kan inte hitta David Gilmore...

4 Erik:

Det är inget fel på dig ElStiffo. Det som var hela låtar har blivit kortare klipp?!?!?!? Det verkar vara rättigheter som strular och David Gilmours musik tillåter inte bolaget EMI att vi här i Sverige får se?! Galet. Undrar vad som hänt under denna vecka? Ska undersöka vidare.

Kommentera här: