Snö och kyla = kaos för SL!

I helgen snöade det mycket, speciellt under lördagen. Denna måndagsmorgon var kylig (minus 20 grader) men också solig och vacker. Måndag morgon, en dålig och krånglig start på arbetsveckan för många. I lokala tv-nyheterna ber SL: Stanna hemma i dag. I gratistidningen Metro ber SL att de som kan, undvik rusningen eller jobba hemma. Tunnelbanan kör inte där spåren går utomhus, så tunnelbanan vänder redan i Liljeholmen. Pendeltågen har problem och Roslagsbanan verkar inte gå alls. Ersättningsbussar sätts in, men en eller två bussar rymmer inte alls lika många som ryms i ett fullsatt tunnelbanetåg.


På väg mot Örnsbergs centrum syns många som väntar på ersättningsbussar.

SL har problem med all spårbunden trafik idag måndag. Ganska ofta är det problem för pendeltågen under vintern, men idag gäller det i princip allt! Här ett exempel från DN på nätet.  


Anslag på dörren in till stationshuset.


Röda linjen har problem, precis som gröna linjen... när spåren går ovan jord.


Många försöker ta sig till jobb och skolor...

                     
                      Fullproppad ersättningsbuss.


En till ersättningsbuss, med platser kvar. Den blev nog ganska full redan här i Örnsberg...

Ett arbetsmöte som var tänkt idag flyttar vi på. Få se om SL får ordning på tunnelbanan tills i morgon? Jag håller mig hemma idag. Undrar hur det går för alla som väntar på tåg inne på Centralen? SJ har ju också problem... Blir kanske lite friskvård senare idag (dvs en promenad). Vädret verkar fortsätta med solsken och blå himmel denna måndag.
Hoppas det löste sig för alla som måste ta sig in till jobbet idag. Det går ju inte för alla att arbeta hemifrån. Säkert blir måndagen den 22 februari en dag att minnas.

Erik

Kommentarer:

1 El Stiffo:

Dåliga inköp! Tänk att handla pendeltåg och tunnelbanor för skattepengar som inte tål kyla och snö...(alltså pendeltågen och tunnelbanorna :)

2 Misswhatsit:

Ja, nog ser det kaotiskt ut alltid. Du har verkligen "slagit huvudet på spiken" så att säja.

Kommentera här: