Mer Hägerstensvägen

Från ganska säker källa (lokal busschaufför) har jag fått höra att Hägerstensvägen inte kommer att öppna för biltrafik igen, när bostadshusen är färdigbyggda. Cykelväg kommer det att bli, men buss- och taxitrafiken fortsätter ta sig via bommen och industriområdet även i framtiden. Men tittar man in på Stockholms kommuns hemsida om detta bygge så verkar Hägerstensvägen bestå. Fast på en dataanimation uppför backen mot Axelsberg (som byggföretaget skapat) passeras en vägbom som delar av backen. Så privatbilister kan nog inte köra från Aspudden upp till Axelsberg på Hägerstensvägen i framtiden heller. Det blir att fortsätta krångla över Hägerstensåsen eller köra längre omväg runt via Södertäljevägen. När väl allt är färdigbyggt, då kan vi alla stilla vår nyfikenhet. På samma hemsida kan du se flera byggprojekt i Söderort, om du är intresserad.  

 
Fotot visar del av nybygget i Axelsberg till höger och i fjärran Örnsberg och Aspudden.


"Lilla översta bostadshuset" som är närmast inflyttning.


Ett av de två större bostadshusen. Bakom alla blå containers syns äldre hyreshus i Örnsberg. Bloggvännen Hasse (boende i Norge) lär kunna känna igen sig.


Översta och mellanhuset, inte alls lika nära inflyttning.

Vore bra med en möjlighet att ta sig över tunnelbanespåren på någon gångbro mitt mellan Örnsberg och Axelsberg. Eller varför inte däcka över hela tunnelbanespåret och bygg bostäder på denna outnyttjade yta samtidigt som det går att passera från Hägerstensvägen ner mot Hägerstenshamnen och det gamla industriområdet i Örnsberg som nu delvis rivs och där nya bostäder skapas.
Erik

Kommentarer:

1 Hasse A:

Morrn Erik.

"Nostalgihörnet"

Helt riktigt Erik, i det andra huset bortanför den blå byggboden bodde jag från 1943-44 till 1958.....



Kul att se bilder därifrån.

Jag var inne på länken, där finns en fantastisk bild över hela Aspudden och Hägerstensvägen.

Hade bra.

Hasse A

Kommentera här: