Melodikryssets svårighet.

Melodikrysset på juldagsmorgonen var ganska lätt, men så dök det upp en klurig dubbel. Sångarens namn ska in på vågrätt 15, lodrätt 5 (Du kan lösa krysset via nätet och lyssna där också). Jag hade ingen aning om vem det var som sjöng en udda julsång om sjömän långt från snön och vår jul i Sverige. En gammal stenkaka, det hördes både på musiken och raspet från nålen på "vaxet".
Den låten hittar jag inte på YouTube, men väl en annan stenkaka med samme sångare, lite tjatig text kan jag tycka. Men han har gjort helt andra låtar senare i sin karriär! Musik som nått kultstatus och som intresserade mig som tonåring när jag fick höra en skiva hos en kompis.


(Här kan du klicka och få upp låten i eget fönster.)

Så kollade jag i Wikipedia på Johnny Bode. Häpen läste jag om Bodes liv. Oj, vilket levnadsöde! En mytoman som hade extremt svårt att hålla i pengar och han lurade både vänner och fiender. Skulle säkert kunna bli en aktionfylld film, om någon dramatiserade hans liv. Men rumsren var han inte, hans val var minst sagt konstiga och många fiender fick han inom kultureliten.
Undrar om Eldeman tycker detsamma?

Erik

Kommentera här: