Infrastrukturministern nöjd med SJ!

Hur fasen kan infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd vara nöjd med hur Trafikverkat och SJ har hanterat tågproblemen nu inför jul?
Undrar hur stora skygglappar hon har framför ögonen!? Blåögd må hon vara, men ...?
I princip var det inget tåg som gick igår i Skåne. Är det något att vara nöjd över? Att fegt skylla på vädret och kalla lite snöfall för extremväder är bra dumt. Under december har pendeltågstrafiken i Stockholm haft stora förseningar, dagligen. Visst, det brukar vara strul med pendeltågen under vintern. Men det är väl ingen ursäkt? Vore det inte bättre att göra stora investeringar och se till att det blir bättre? Tänk om Stockholm kunde ha en vinter utan en massa förseningar och strul. Men då måste stora summor pengar investeras i reparationer och förbättringar!


Ett par spår vid centralen.
 
Alla som nyttjar pendeltågen har väl inte röstat med plånboken och egoismen i främsta rummet i senaste valet? För ni som röstade borgerligt nu senast i landstinget och kommunen behöver egentligen inte klaga! Ni har fått era hundralappar mer i plånboken och tack vare detta försämrad kollektivtrafik, så ni kan ju njuta av läget! Använd skattelättnaderna till taxiresor, hoppas det räcker att täcka strulet.
Men vi som tänker lite längre och har kvar honnörsord som solidaritet och medmänsklighet, vi ska inte behöva ta skiten!
Du där i hästsvansen; Öppna plånboken och se till att vår infrastruktur börjar fungera ordentligt! Satsa på att få vägarna framkomliga och få tågen att rulla vare sig det är en sommardag eller en normal vinterdag. Vi kan väl i alla fall nå upp till ett normalt läge? Som det är nu blir allt sakta med säkert bara sämre och dåligare hela tiden.
I Sverige får vi räkna med snö på vintern! Skulle det bli en mild vinter, ja, tack för kaffet då blir det lägre kostnader för snöröjning mm. I Sverige ska vi kunna åka problemfritt på våra vägar, året runt! Vi kan inte hela tiden skylla på vädret. Skaffa tåg som tål vintern, skit i att köpa det billigaste, köp kvalité även om det så klart blir dyrare. Billigt skit går sönder, det är enkelt att räkna ut. Vägunderhåll är inte gratis och lappade vägar är numera ofta vardagen. På vintern verkar upphandlingen av snöröjning också gå mest efter prislappen. Billig snöröjning verkar vara lika med bristfällig snöröjning. Dålig snöröjning ökar belastningen på sjukhusen med brutna ben och andra skador. Det belastar säkert inte samma ekonomiska konto, men i det stora hela belastar det Sverige när folk blir sjukskrivna eller kommer försent till jobbet. Hur är det idag med tågtrafiken och vägarna? Artikel i DN här
Anställ mer folk som sköter underhållet och ge dem den utrustning de behöver!
Det är inte svårare än så Catharina! Vakna upp och inse problemen i dagsläget. Våga ta kamp mot Borg och Reinfeldt och kräv mer pengar till underhåll och förbättringar!
Men visst kommer det att kosta, men ta kostnaderna nu. Att lappa och laga bristfälligt är ingen lösning för framtiden! När dessa kostnader bara skjuts på framtiden så blir det ännu dyrare den dag man måste ta kostnaderna.
Så vakna upp ni beslutande människor, ni med makt att fatta rätt, hållbara beslut. Se till att göra vardagen uthärdlig för oss vanligt folk. Ge svenska folket ett bra, fungerande vägnät sommar som vinter! Ge svenska folket ett land där tågtrafiken fungerar bra vare sig det är vinter eller sommar! 
När det fungerar dåligt (som nu) kostar det samhällsekonomiskt otroliga summor. Det är dåligt för Sverige! Sverige blöder när många blir försenade.
Se till att skapa ett bättre och fungerande Sverige. Ett Sverige som kan stå som föregångsland som ett fungerande land, med god infrastruktur. I Sverige fungerar det bra, kanske ger det inte lika feta rubriker i media, men det måste väl ändå vara önskvärt? 
Hoppas att dina julresor har fungerat bra så här långt!


Butikerna inne i stan laddar för mellandagsrean

 
Erik

Kommentarer:

1 Inger Maryissa:

Jo, det är "ganska" konstigt hur det blivit med tågen de senaste åren på vintern

För att vintern kommer, borde inte vara någon överraskningar på våra breddgrader ;-)

konstigt faktiskt...

Tycker synd om folk som i jul reser och vill träffa varandra..

och som får en massa problem med sina resor

och sedan alla människor som är beroende av tågen för att komma till och från deras jobb...

De måste känna sig ganska slitna efter ett tag..

Ha det så gott och GOD JUL

2 ElStiffo:

En lobbygrupp för bättre kollektivtrafik skulle sitta fint. Det krävs mer än en grupp på Facebook liksom...

3 Erik "Semlan":

Ja, uppropet på Facebook lär inte räcka. En lobbygrupp med några högröstade och "citatsmarta" (som ger pressen bra rubriker) talesmän vore bra!

Kommentera här: