Ännu ett Melodikryss ifyllt!

Jag brukar alltid lyssna på Melodikrysset. Det är ett återkommande lördagsnöje och under tiden äter jag och sambo brunch och jag njuter av några muggar kaffe och sambon dricker te. Melodikrysset är ute på sommarturné, denna gång (sista stoppet) från Göteborg och för första gången som drive in radio. Så idag står en massa bilar på en parkering nära Liseberg och folk sittande i bilarna löser krysset. Lite biltutor i radion, annars var det mesta sig likt i sändningen. Ja, eller löste, för sändningen är över nu.


Anders Eldeman (foto: Sveriges Radio)

Jag sitter som vanligt i köket och löser krysset via nätet. Tror det gick bra idag, det brukar vara lättare när Anders Eldeman är ute i landet och kör sändningen livs levande framför publik.  


Här syns klockan som man kan vinna. Jag har aldrig lyckats vinna, men löser glatt vidare varje lördag. (foto: Sveriges Radio)

Fast jag blev irriterad över första dubbelfrågan. Fick gräva djupt för att få fram svaret.
Alf Robertson! Se där, jag bjuder på ett svar. Det var säkert många krysslösare som kände igen Alf direkt, men inte jag. :-)

           
Alf Robertson med en av sina mest kända låtar, "Hundar och ungar och hembrygt äppelvin".

På nätet finns ju Enn Kock som löser kryssen och publicerar sin lösning på bloggen.
Kanske du också är krysslösare?

ps! Min mamma brukar inte lösa krysset men gjorde det en lördag med min syster och VANN. Nybörjartur eller bara det att det sällan väljs stockholmare bland de elva vinnarna, de flesta bor "ute i spenaten" (det gäller för min mor också, utflyttad från huvudstaden sedan många år)?
Erik

Kommentera här: