Torsdagsreflektion v 16

                               

Tänk vilken nyhetsvecka! Vänsterprassel i Kungafamiljen, stora rubriker främst i kvällspressen (ironiskt). 
Men ännu större rubriker och en massa rapporter från både Island och olika flygplatser både nära och fjärran har drabbat oss i tidningar och på tv. Gäller naturligtvis det där askmolnet från vulkanen på Island som stänger flygplatser i främst norra Europa. Lite av islänningarnas hämnd (hämnd med tanke på hur illa det gick för Island under den globala ekonomiska krisen). Många har fått problem med utresan på semestern (känner ett par som avbokade sina resor) och en massa har haft krångligt komma hem efter sin vistelse i annat land. Trist att råka ut för, men säkert en bra historia längre fram. 
Har faktiskt varit betydligt tystare nu när Bromma flygplats varit stängt. Fågelkvitter hörs lättare, så helt klart bullrar det en hel del från flygplatserna, eller snarare jetplanen som startar och landar bullrar mycket. Ganska skönt utan dessa metallfåglar, även om jag till vardags inte kan påstå att flygplanen direkt stör.
Byte av hårfärg är inget jag satsar på (det är Sinneskattens skriveri denna vecka), men har just klippt mitt hår... det växer fort och blir tjockt (konstaterat av mig och även sagt av frisören).


Foton tagna före det dåliga vädret...

Igår såg blommorna väldigt ledsna ut när det kom snöblandat regn och även idag har det varit dystert och kallt. Inte törs jag börja plantera i blomlådorna på balkongen ännu! Typiskt aprilväder. Men till helgen ska solen återvända, hurra! Då kanske det är dags för balkonglådorna?
Som ni märker har jag inte mycket att komma med denna vecka. Det lunkar på. Har ganska mycket att göra, men hinner ändå med bloggen då och då.
Ett slags bloggjubileum närmar sig, eller det är kanske fel uttryck, men jag når 1700 inlägg snart. Detta enligt räkneverket som blogg.se har. Det trodde jag inte själv när jag började blogga för snart två och ett halv år sedan. Numera ser jag bloggandet som en del av vardagen, tycker det är roligt och onekligen en metod att visa upp lite av de foton jag tar. Ska passa på att fira bloggen på lördag, då träffar jag två andra bloggare.
Hoppas att våren återvänder med skön värme och sol under den kommande veckan!
Erik

Kommentarer:

1 carina/sinneskatten:

Man kan ju tycka att byte av hår färg är futtigt eller att behöva vänta på att ett plan .

I dagens samhälle är det katastrof för allt mellan himmel o jord.

Kanske dags att vi börjar se saker för vad det är.

2 skogsfrun på dal:

DGrattis till ett tjockt hår! det är väl det enda man vill ha tjockt;-) Ja asknedfallet är väl veckans höjdare, lägst tycker jag skvallret kring kungligheterna är och penséerna får vackert vänta på våren här med.

3 LottaM:

Hejsan!

Ja, fortfarande är det många som blir överASKAde av dessa moln som sveper in. Bor nära Säve City Airport i Göteborg och här har det varit väldigt tyst den sista tiden, men inget som jag reflekterat över förrän maken påtalade det.

Vad för problem kungabarnen har skiter jag fullständigt i. Men sådant är livet katastrofer av alla slag.

Tack för dina ord hos mig.

Ha en bra torsdagskväll!

LottaM

4 Ninoj:

Tänk vilka oväntade händelser som blev veckans snackisar. Hörde om en väns grannar som kom hem från Thailand igår, hemresan hade tagit 58h. Först flyg till norra Findland, buss söder ut, färja till Stockholm och sist tåg till GBG. De var inte speciellt ledsna, de har passerat 65 och hade stannat kvar där de bodde i nästan en vecka. De hade förhandlat fram ett bra pris på hotellet. 5000 kr för en extra vecka för två, kunde de inte klaga på.

Kommentera här: