Larry Fast - häxmästare på syntar

Då och då tar jag fram någon äldre vinylskiva med Larry Fast eller som han brukade kalla sig, Synergy. Larry Fast har hjälpt bland flera artister Peter Gabriel och Larry har även deltagit på någon av Gabriels världsturnéer som en av musikerna. Vi var några gymnasister på Åsö tekniska gymnasium som bildade något av en liten fanklubb och spelade Synergy/Larry Fast musik när vi träffades. Även andra keyboardspelare som Vangelis, Patrick Moraz, Klaus Schulze med flera diggade vi. Syntar var kicken då i mitten på 70-talet tyckte vi. Då anade vi inte att 80-talet skulle bli så mycket syntpop som det blev med Ultravox, Human League, Spandau Ballet, Depeche Mode och många fler. 
Som om inte musiken i sig räcker, visst är det vackert med bildspelet eller hur? Med på detta klipp syns många synthezisers, olika märken, olika modeller. En formlig orgie i analoga syntar! För den som uppskattar, bara att njuta.


 

Som ni märker är musiken inte pop utan nära klassisk musik i stilen.

Faktiskt, även denna gång var det ElStiffo som visade ett skönt klipp med Larry Fast musik. Härliga klipp från New York och bra musik. När jag senast sökte för ett par, tre år sedan på YouTube fick jag inga träffar, kul att Fast finns där nu.
(Fasen, kan ju inte bara haka på bloggkompisen ElStiffo så här, nu måste jag plöja nya fåror. Fast det är ju inte viktigt, något som är bra är bra i alla väder och vid vilken tidpunkt som helst på dygnet.) 

Ett annat stycke Delta Two och på stillbilderna syns Larry Fast själv. Bilderna, både äldre och yngre, med en inom syntmusiken viktig person, en pioniär och viktig för utvecklingen inom dessa "magiska keyboard".


 

Jag vet en person som verkligen inte gillar detta, fel där finns två som säkert gör tummen ner.

För mig personligen är detta magiskt, helt underbart. Påskafton blev trevligare. Må gott alla.

Erik

Kommentarer:

1 Bosse:

Yeah, vilken makalös synt-orgie du bjuder på, även om det var många lågupplösta bilder i den första videon. Och vart tog Buchlan vägen?

Dagens pinsamma erkännande: Jag hade ingen susning om Larry Fast. Nu känner jag mig lite mer upplyst. Tack för det, Erik. :-)

Denna påskdagseftermiddag kryssar jag äntligen mellan Semlans och ElStiffos bloggar.

Mail följer.

Kommentera här: