Vill du skicka en större fil till någon?

Kanske en gammal nyhet... men för mig en ny nyhet. Fick tidigare idag ett bra tips av en bekant, Olle, som anlitar denna tjänst när mailboxen inte räcker till.
Det finns en gratistjänst "Sprend" där du kan skicka större filer, som en stor RAW-bild till exempel, till någon. Alla har ju inte en egen ftp att ta till när utrymmet tryter i mejlprogrammet. Inte svårt alls och lätt för mottagaren att tanka ner det skickade. När det är gjort är hela saken biff (filen försvinner) och man kan göra om proceduren. Du kan skicka upp till 2 GB, inte illa.
Hemsidan heter http://www.sprend.com/ 
Sprend kräver inget medlemskap, ingenting. Tack för tipset Olle! :-) 

Kanske finns det någon bloggare eller annan som, precis som jag, kan behöva denna tjänst ibland!?

Ytterligare ett dubbel-foto som inte kom med i veckans Fototriss...

En helt annan sak.

            

Flera bloggare, som Helena/Pysen (finns även bland länkarna till höger!), har haft med videoklipp som hänger ihop med "Playing for change". En skön idé om att musiken ska förena, förena över världen. På YouTube (här får du en om du klickar) finns flera härliga klipp... kommer nog att ta med någon låt snart...

Tjaa, det var nog allt för idag. ;-)

uppdatering:
Nää, en bra sida till får det bli i detta inlägg!
Det finns ju många bra open source program. Gimp är ett, Open Office ett annat...
På en hemsida finns många bra uppräknade, varför inte ta en titt? Microsoft är kanske inte enda vägen?
Så vart det en mer datamässig avslutning :-)

Erik

Kommentarer:

1 ElStiffo:

Vad är det på dubbelfotot?

2 Erik:

Men, inte vill jag avslöja det allt för snabbt och lätt. Man kan nog ana sig till en del genom att detaljstudera fotot, det finns lite avslöjande detaljer... ;-)

3 ElStiffo:

I see! Open source-sidan var ju guld! Och nu har jag lyssnat på de tre (3!) låtar med Fibes oh Fibes som finns på Spotify. Jättebra, men jag är fortfarande jätteförtjust i Empire of the sun - vilken popgrupp!

4 Erik:

Såklart du kan vara det! "Empire of the sun" är klart läckra, de med. Svänger nog förbi Bengans på Drottninggatan och köper nya "Fibes Oh Fibes!" idag eller kanske "Empire..." (fast de finns ju på Spotify). Kan behöva lite skön, ny musik att ta till under helgen ;-)

5 Bosse:

Intressanta tips, tack för dem. :-)

Kommentera här: