Torsdagsreflektion v 39

Nu var det ett tag sedan jag deltog i

Det har varit "vaktavlösning", Trebarnsmamman har inte tid med temat och lämnat över jobbet till Sinneskatten. Fick lust att delta efter ett uppehåll och märkte häpet att denna vaktavlösning just skett. Över till min reflektion.

Oj, helt plötsligt verkar hösten komma. Ja, jag tänker på de gula och röda löven. Som bonus verkar värmen börja ge sig iväg också. Höstdagjämningen var ju tidigare i veckan.
Gillar du hösten?
Jag upplever hösten som rätt deprimerande. Naturen verkar dö. Blommorna blir färre och färre, träden tappar sina löv och vädret blir rått och grått. Mörkret tar över. Deprimerande!
Tur att det händer saker på jobbet. Det är mycket att göra, men det är för det mesta skoj. Mycket att göra där och kanske också en del annat skoj, som att krypa in i musikstudion igen och skapa lite "oljud".
I helgen vandrade vi runt i trakten och fann en kulle i utkanten på Midsommarkransen, med utsikt ut över Västberga och Årstaområdets industriområde. Då hade jag ingen aning om att något spektakulärt skulle ske där.
(Vill passa på att avföra mig själv från eventuellt tips till polisen från någon som bor i de där mindre lägenhetshusen på kullen som såg mig knäppa kort där i lördags. OBS, jag bara plåtade utsikten!)
Lite buskar och träd skymmer utsikten över det kontorshus där nog den häftigaste kuppen i Sverige skedde i förrgår (se fotot). Ja, ursäkta, men jag blir faktiskt ganska imponerad. Det jag tänker på är rånet mot värdedepån i Västberga, med helikopter. Ganska fräckt.
Åker någon/några fast och får skaka galler kan de fördriva tiden med att skriva ett rafflande filmmanus. För i denna kupp finns det mesta som krävs för att göra en bra thriller. Oceans 11, 12 och 13, säkert har du sett någon, kanske alla tre filmerna. Har värdedepån just upplevt Oceans 14?


Utsikten från Midsommarkransen (ovanför E4:an) ner över Västberga industriområde...
bakom träden ligger kontorshuset med glaspyramiden på taket.

Klicka på länken i början så hittar du fler Torsdagsreflektioner!

PS! Visste du att "Oceans Eleven" gjordes av Rat Pack redan 1960 (dvs Frank Sinatra, Sammy Davis Junior och Dean Martin m fl) och jaa, grabbarna sjöng i den gamla filmen. Men det var ungefär samma historia där de rånade casinon i Las Vegas.

Erik

Kommentarer:

1 carina:

Även om det de gjort är fel så kan man ju bli lite imponerad över tillvägagångsättet.

Dessutom får jag hälsa dig välkommen hit till mig.

Hoppas fler hittar hit, själv tycker jag att det är oerhört viktigt att reflekterar över vad vi gör, och det här är ett av alla sätt.

2 Mariann L:

Det verkar ju som de lyckats i sitt uppsåt. Det är ju lite spännande att precis varit i närheten. Även om det sas är en "negativ" spänning.

3 soffie:

önskar dej en trevlig lördagskväll

4 El Stiffo:

En härlig icke-bild. Alltså en bild som är tagen på sådant som inte brukar bli beskrivet. Ofta för att det inte är fint nog.

Kommentera här: