Go'nattmusik - Steely Dan

Det är något mystiskt med Steely Dans musik. Då tänker jag på detta med "kvinnor från Venus, män från Mars". För få är de kvinnor som gillar Steely Dan har jag märkt, medan många killkompisar glatt lyssnar på Donald Fagen och Walter Becker, dvs Steely Dan. Kan inte riktigt sätta fingret på vad detta beror på. Hur som helst, "Babylon Sisters" är en skön låt, här i en "slick" live-version.


 

En annan video med Steely Dan (live från Charlotte, i NY 8 dec 2006) med high quality och plats för lite fnitter och musikalisk humor i låten "Hey Nineteen"
Sättningen i denna låt är följande;
Donald Fagen - Keyboards and Vocals
Walter Becker - Guitar
Keith Carlock - Drums
Jon Herington - Guitar
Carolyn Leonhart-Escoffery - Backing Vocals
Michael Leonhart - Trumpet
Cindy Mizelle - Backing Vocals
Jim Pugh - Trombone
Roger Rosenberg - Baritone Sax
Freddie Washington - Bass
Walt Weiskopf - Sax
Jeff Young - Keyboards and Backing Vocals

Kan inte låta bli... l
ite bonus.
En artist som skrivit några riktigt bra låtar som soloartist är Don Henley. I vanliga fall lead singer i the Eagles, som lyckades väldigt bra i Sverige med Desperado och Hotel California. Gruppen "packade ihop" runt 1980 för att göra comeback för några år sedan och släppte nytt dubbelalbum för ett par år sedan. Don Henley startade sin solokarriär när när gruppen splittrades. Plötsligt fick jag höra en låt som jag nästan glömt bort... En som sjöng bra på senaste karaoken på Diset var kompisen Benke (grannen Benke tittade inte förbi), en av låtarna var just den här "The Boys of Summer", passar rätt bra ihop med Steely Dan.
Erik

Kommentarer:

1 ElStiffo:

Först nu har jag haft ro att lyssna på de här tre låtarna. Steely Dan vet jag att jag tycker om men Don Henley var ½okänd. Bäst av de tre. Balanserat, han har en bra röst.Borde kolla in hans soloprylar lite. Det får bli Spotify efter maten. Tack för tipset.

Kommentera här: