Trafikmeddelande

Ibland lyssnar jag på vanliga radion (som Melodikrysset på lördagar) och där kommer avbrott ibland i ordinarie program då någon berättar om störningar i trafiken. "Trasigt däck ligger utspritt på E4:an vid järnvägsbron i Rotebro" eller "cyklist är ute på motorvägen och cyklar mot färdriktningen på Essingeleden nära Gröndalsuppfarten", ja ni vet säkert vad jag menar.
Fick plötsligt en idé på liknande meddelanden... hur det skulle kunna utveckla sig...

Trafikmeddelandesignatur; "På Essingeleden, i Fredhällstunneln nära tunnelmynningen mot Lilla Essingen, södergående riktning, ligger en tappad resväska som orsakar häftiga undanmanövrar. iaktta försiktighet när ni passerar."

Någon minut senare. "Trafikmeddelande som gäller den tidigare rapporterade tappade resväskan på Essingeleden. Nu har någon bilist kört sönder väskan och kläder virvlar runt i tunnelmynningen, södergående trafik. Häftiga inbromsningar, så sänk farten ber trafikpolisen. Polis är på väg och ber trafikanter som passerar platsen att vara extra vaksamma och om möjligt undvika köra sönder några plastpåsar med vitt innehåll som ligger runt den trasiga väskan."

Ytterligare någon minut senare kommer nytt meddelande på radion. "Vi återkommer till resväskan som stört trafiken på Essingeleden. Nu har där inträffat en seriekrock och flera personer har klivit ur sina fordon och springer runt på platsen och det verkar som de letar efter de mindre plastpåsar som synts på platsen, troligen härstammar de från resväskan. Polisen informerar att de ännu inte nått fram och att de är angelägna att få tag i dessa plastpåsar. Så om någon trafikant hittar en sådan påse, lämna den till poliserna som snart når fram till olycksplatsen. Det är nu helt stopp för trafiken söderut genom Fredhällstunneln."
- - -

Ett par passande foton...?

 
Essingeleden mellan Nybohov och Gröndal, en bit ifrån Fredshällstunneln... 

   
Samma del av Essingeleden, underifrån, när man kommer från Vinterviken på väg mot Gröndal och sjön Trekanten.
Erik

Kommentarer:

1 Erik:

Jaha, den här fantasin föll inte i god jord... så kan det bli. Skit saksamma!

Kommentera här: