Aspuddsbadet på agendan i Idrottsnämnden idag

15:e september, idag hålls mötet där Aspuddsbadets framtid bestäms.
 
Tisdag 15 spetember.
Idrottsnämnden beslutar att avveckla Aspuddsbadet. (Mötestid 17:00)
Plats: Stora kollegiesalen i Stadshuset.

ärendet dyker upp på 16:de plats

16.   Aspuddsbadet, beslut om avveckling samt beslut om markanvisning för utbyggd förskola inom Kv Korpen 1 (gemensamt ärende i idrottsnämnden och exploateringsnämnden).


Under Medborgarmötet igår slösades tid bort till ganska meningslös information om kommande Söderortssatsning. Går att leta upp informationen på nätet... Medborgarna ställde rätt många frågor, ganska få besvarades.
 
Under medborgarmötet igår beklagade stadsdelsnämnden att badet ska rivas. Redan dagen före mötet hos Idrottsnämnden talade man om badet i imperfektum. Trist! Vi var drygt ett femtiotal personer i lokalen, däribland ett tiotal politiker. Ingen för anteckningar på dessa medborgarmöten! Undrar hur det går ihop med offentlighetsprincipen? Jag undrar också hur alla lokalpolitiker som inte var på mötet (många namnbrickor låg kvar på bordet!) får information om vad medborgarna tyckte och sa på mötet? Det kändes rätt tydligt att vi medborgare behandlas som luft, våra åsikter räknas inte. Politiker och tjänstemän i stadsdelsnämnden verkar besluta över våra huvuden... skendemokrati.
Att sedan politiker undrar varför det finns sådant politikerförakt, tjaa kan det bero på denna skendemokrati?

Det fanns fika och fikabröd, hoppas de gynnar något lokalt bageri, men det såg ut som "köpbröd" från affär. Stämningen var rätt god, före mötet... 

Lånar ett inlägg från Ola på http://aspuddsbadet.wordpress.com/   


Kan vara bra att känna till att Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet vill bevara badet.

september 15, 2009




Idrottsnämnden består av sex allianspolitiker och fem rödgröna politiker. Alliansen sitter i majoritet i idrottsnämnden och de är fast beslutna att lägga ner Aspuddsbadet. Samtliga har fått inbjudan till att besöka badet de senaste åren, men de har själva valt att inte göra det.

Foto: Yanan Li/ Stockholm Stad
Madeleine Sjöstedt (fp)
Hon vill att Aspuddsbadet rivs, badhusföreningens egen utredning lämnades till hennes egen borgarrådssekreterare Erik Jennische, den utredning som kommunstyrelsen inte fick tillgång till. Vi har skickat kommunbesväret (överklagan som länsrätten ska ta upp) till henne via e-post och försökt nå henne via telefon. Vi förmodar att hon läst överklagan och då även är medveten om att nämndens beslutsunderlag är felaktigt.

Ulf Fridebäck
Ulf Fridebäck (fp)
Vi har skickat kommunbesväret (överklagan som länsrätten ska ta upp) till Ulf via e-post otalat med honom i telefon. Han har läst överklagan och är medveten om att nämndens beslutsunderlag är felaktigt. Han följer det beslut som ordföranden fattar.

Foto: Yanan Li/ Stockholm Stad
Billy Östh (m)
Vi har skickat kommunbesväret (överklagan som länsrätten ska ta upp) till Billy via e-post och även samtalat med Billy i telefon. Billy är fast besluten att driva igenom förslaget trots att han inte läst överklagan. Vi bad honom läsa överklagan innan beslutet tas, men han lovade ingenting.

Foto: Yanan Li/ Stockholm Stad
Ariene Bucquet (m)
Vi har skickat kommunbesväret (överklagan som länsrätten ska ta upp) till Ariene via e-post och även samtalat med Ariene i telefon. Hon sa att hon skulle läsa överklagan måndagen.

th Leif Kroon KD Södermalm
T.h. Leif Kroon (kd)
Vi har skickat överklagan till Leif via e-post och pratat med honom i telefon. Leif har läst överklagan och ska titta närmare på det under dagen.

Foto: Yanan Li/ Stockholm Stad
Anders Hellström (m)
Vi har skickat överklagan till Anders via e-post och försökt nå honom via telefon.

Publicerat av Ola

Se även äldre inlägg om denna ödesvecka! Eller titta in på http://aspuddsbadet.wordpress.com/
Erik

Kommentarer:

1 Anna:

Jag är väldigt apolitisk av mig. Så klart får jag massor med kritik för det. Folk slänger demokrati i ansiktet på mig vid sådana tillfällen. Men att jag är apolitisk grundar sig just i "skendemokrati" och det har jag sett på så många plan att jag har tröttnat.

2 Erik:

Tyvärr... beslutet blev rivning. Inget annat var att vänta. Så korttänkt, så idiotiskt. Aspuddens egen "almstrid" går vidare! Slut upp alla tveksamma, gå in på aspuddsbadets wordpressblogg!

3 ElStiffo:

Vi har den demokrati som vi skapar. Och när 99% av befolkningen inte gör ett politiskt handtag så blir det som det är.

4 Fia:

Tråkigt att det blev det beslutet. Finns det en chans att överklaga? Finns det ett tillräckligt stort intresse för att rädda badet? Jag har tyvärr uppfattningen att det är alldeles för få människor som verkligen engagerar sig i något. Väldigt många är totalt ointresserade och passiva. Och när det krävs riktiga krafttag för att genomdriva en förändring backar många ur av rädsla för merarbete eller ovilja att ta konflikter.

Och där satt du och var seriös, samtidigt som jag var ytlig och knallade omkring med skumpa!

5 ElStiffo:

Jag är ju inte den som gör något direkt heller...

6 Karin Aurell:

Detta gäller Aspuddsbadet



Jag vill se och läsa alla de protokoll/ besiktningar och beslut, som Fritidsförvaltningen/Idrottsförvaltningen genomfört på Aspuddsbadet fom. 1988 tom. 13 oktober 2009. Jag vill också se och läsa allt som Fastighetsavdelningen har beslutat i ärenden som gäller Aspuddsbadet.

Någon som redan gjort det? Kontakta gärna mig i så fall!

Du som också vill ta del av detta, kontakta mig!

[email protected]

Kommentera här: