Veckans fönster nr 55 - molnigt

Häromveckan missade jag veckans fönster. Så kan det bli ibland. Just nu hinner jag inte riktigt med de olika fototeman jag brukar delta i. Dels är det en massa på jobbet och så är det födelsedagsdax och höstlov med Skolforum i Älvsjömässan och ... Bloggandet får kanske stryka på foten lite...? Men, det molniga fönstret deltar jag nu med ett eget!
Dagligen passerar jag ett höghus på Kungsholmen. Förr i tiden var i princip hela huset fyllt av journalister, korrekturläsare, fotografer, grafiker och tryckare och även tidningens tryckeri fanns i lokalerna (ja det var två tidningar, en på morgonen och en annan på kvällen). Tryckeriet flyttade ut till norrförorten Kista (moderna fina lokaler) för ganska många år sedan och tidningsredaktionerna har krympt ganska kraftigt under många år nu.
Själva höghuset är ingen skönhet, men alla fönster på huskroppen ger speglingsmöjligheter!
  



Den senaste tiden har det mest varit grått, molnen är inte så tydliga. Dessa höghusfönster har förekommit förr, men det är rätt ofta jag tar foton där tidningshuset förekommer som motiv. Kvällssolen ger ibland bländande effekter i fönstren fast jag går med solen i ryggen på väg hem från jobbet. Morgondimma gömmer ibland stora delar av höghuset.

Andra fönster som är molniga hittar du här,    
Erik

Kommentarer:

1 Jah Hollis:

Snygg bild av den gamla DN/Expressenskrapan. Det är något speciellt med den där symmetrin.

Kommentera här: