Improviserat och fritt!

Det var enklare och inte så stelt inom musiken sent 60-tal och tidigt 70-tal. Finns många exempel på denna lösa stil. Här är ett band, Amon Düll II som gjorde en hel del väldigt fritt.


                                     



Ett sökande och en gemenskap... I Stockholm hölls några Gärdesfester.
Mer info om en av "de stora ledarna" finns här!

Ett annat tyskt gäng (ja duo ibland) som fått göra filmmusik åt Werner Herzog och en massa skivor är Popol Vuh.
Här en skön improvisation från 1971. Ganska snyggt gjord film också. Kolla analogsynten!

           

Säkert inte musik för alla, men ibland gillar jag detta :-)
Erik

Kommentarer:

1 Bosse:

Amon Düll II kände jag inte till. Har dem i lurarna nu. Spejsat. :-)



När jag läste texten under Ginsberg-bilden tänkte jag "var han på Gärdet?".



Popol Vuh-videon ville inte låta sig spelas: "An error occurred, please try again later".

2 Bosse:

Efter en stund funkade Popol Vuh, även det gänget okänt för mig. Håller med om att det är en snyggt gjord film med de extremt långsamma zoomningarna. Verkligen en kontrast till dagens snabba klipp, något som den digitala tekniken inbjuder till. Flummig musikalisk improvisation. Hade gärna sett en närbild på synten.

3 Erik:

Jättekul Bosse! Du har ett skönt öppet musiköra, heder. :-) Ha, ha, det hade varit något det, om beatpoeten Ginsberg hade besökt Gärdet! Hur skulle det ha påverkat ungdomarna här i stan? Inget alls eller mycket... skulle man kanske kunna skriva en novell om... Ha en skön onsdag!

4 Tompa:

Jag hörde Popol Vuh någon gång på 70-talet och gillade vad jag hörde. Så småningom fick jag tag på en skiva med dem. Trodde jag. Det var ett norskt band med samma namn som inte alls var lika roliga. Så det var kul att se och höra klippet.

5 Bosse:

Tjena Erik! Nu är jag här igen, efter sådär fem år enligt den ovanstående dateringen. Hamnade här via Google när jag sökte bilder från gärdesfesterna. Jag besöker det förflutna ganska ofta. Samtidigt passar jag på att återuppliva kontakten Popol Vuh. :-)

Kommentera här: