Två stödgalor på lördag

Ship to Gaza är en oberoende ideell förening. Precis som "Ship to Bosnia" för ungefär 15 år sedan blev den största enskilda hjälpinsatsen till folket som led under Bosnienkriget, vill nu "Ship to Gaza" hjälpa folket i detta utsatta landområde. Föreningen vill bland annat skicka avsaltningsanläggningar för dricksvatten och grön energi ner till Gaza. Finns en blogg som handlar om Ship to Gaza och hela situationen i Gaza.

          

- Det är viktigt att världen bryr sig, säger Staffan Hellstrand som är en av artisterna på stödgalan "Ship to Gaza" på Fyren i Kärrtorps centrum, start kl 19.00 håller på hela kvällen med trolleri, dans, poesi, musik och annat.

Innan dess startar Badhusfestivalen, en stödgala för Aspuddsbadet klockan 14-22 imorgon lördag den 21 november. Vilka kan man få se? Jo bland andra författaren Kjell Johansson (som skrivit flera böcker om Midsommarkransen) och musikerna Stefan Sundström och Kajsa Grytt. Bra att de ligger lite förskjutna i tid. Man kan fylla hela lördagen med lokalt och mer globalt engagemang.


Utanför Aspuddsbadet en dag i slutet av oktober.

Själv tänkte jag börja lördagen med en konstvernissage som startar vid lunch på lördag. Det är Höstsalong i Aspuddens kulturförening under helgen (öppet lör-söndag kl. 11-16), utställningslokalen ligger på Hägerstensvägen 119. Tänkte gå dit med en granne och spana in konsten. Många lokala konstnärer ställer ut, bland andra Ulla West, Nils Gehlin, Charlotte Ekman och Ted Derwinger. Den som tipsade mig var Håkan Stejen, som håller på med slutarbetet på en ny skiva. Men utöver musiken så tecknar/målar Håkan också, förstod jag rätt skulle han hänga lite på denna höstsalong. 
Lördagen kan ge olika skönhetsupplevelser och olika kickar, kanske göda mitt eget skapande. 
Erik

Kommentera här: