Torsdagsreflektion vecka 21

Vad nytt denna vecka? En del syns på bloggen. Har surfat runt på nätet en hel del, besökt bloggare och kollat in en del hemsidor. Det är alltid kul att fara runt på nätet. Men onekligen en lite trist vecka, då jag varit sjuk i influensa. Det var länge sedan jag var sjuk, så kanske är det därför jag tjatar lite om detta. Ett kraftigt virus, som inte vill släppa! Har tagit en del prover, fler ska de ta. Tycker de tappar mig på en massa blod, där jag ser provrören radas upp i stället. Få se om nästa sköterska är lika bra på att hitta mina blodådror?
Men något måste man ju göra..?

                                             

Så jag har bakat lite och passat på att rensa bort lite gamla papper och tidningar. Makalöst vad mycket reklam som dimper in på hallgolvet varje vecka! Blir nästan en plastkasse bara med reklam! 

                 
En del tid har gått åt vid telefonen, passat på att ringa en del kompisar och kollat läget och bestämt ett par träffar. Ska bli kul!
Så jag gav mig på balkongen och har i etapper städat och fixat där ute. Efter ett läkarbesök köpte jag lite pengséer, några smultronplantor och gräslök. Ibland smakar en knäckemacka med lite gräslök på som enda pålägg väldigt gott! Fast man får en rätt gräslig andedräkt av en sådan macka.


Ska nog skaffa några fler blommor till balkongen, funderar på vad för sort jag ska köpa...

Någon som har bra förslag på balkongblommor?
Balkongen har bara förmiddagssol, så tyvärr inte läge för tomatodling, det hade jag i förra lägenheten (ja eller snarare ute på den balkongen, som hade söderläge).
Mager reflektion denna vecka, men så kan det bli med virusattack i kroppen!
Andra reflektioner finns bland bloggare som anmäler sig hos Trebarnsmamman som håller i  
Erik

Kommentarer:

1 Marie Carpe Diem:

Nä men Semlan vad trist att du blivit virusangripen. En tröst i eländet är att det kommer gå över. Jag tycker du pysslat och fixat en hel del denna vecka till trots. Ja balkongblommor ja. Hm låt mig tänka..............petunior är fina, hänglobelia blir vackra när de växer till sig och margeriter är också fint eftersom de är lite "burriga". Lycka till med odlingen. Du förresten, gräslöksmacka mmmmmm :-) Kram på torsdagskvällen lilla sjukling och krya på dig.

2 Inger Maryissa:

Trist att du fått en så besvärlig influensa.

Verkar som om vinterns influensor inte vill ge med sig än,

eller också är det nya som kommer.

Och har märkt att många drabbats av besvärliga och långdragna sådana.

Hoppas du mår bättre snart.



Tyvärr så har jag inga bra tips på balkongblommor för jag har inte haft sådana de sista åren, p.g.a besvärliga duvor som inte gjort balkonglivet så trevligt.

Men nu har jag äntligen blivit av med dem, och tydligen grannarna också...

Kaske någon lagt ut gift eller dyligt...för jag ser inte till några duvor häromkring längre.

Kommer ihåg när jag var barn, att de sköt duvor med hagelgevär...

Och vi fick tillsägelse att hålla oss inomhus.



...oj, nu svävade jag ut i mitt inlägg....men så är jag ofta ...skriver som tankarna kommer...



Så tillbaka till bakongblommor

så tycker jag att Fuchsior är mycket vackra, speciellt i amplar, och lättskötta.

De hade jag alltid förut.



Åter igen hoppas du kryar på dig snart.

3 Trebarnsmamman:

Jag skulle satsa på fushior i balkonglådorna, men åh andra sidan är jag ju inge bra på fushior. Hade du haft mer sol hade jag tipsat om min favoritblomma pelargonen.



Krya på dig!

Kommentera här: