Som en saga! Grattis Norge!

Det höll för Norge och Alexander Rybak. Stort grattis! Kul att två riktiga låtar kom högst. Mycket skräp var det bland tävlingslåtarna, tycker jag. Se förra inlägget där jag gissade på Island som etta och Norge som trea. Lite fel, visst, men ändå inte så tokigt... När de 42 ländernas röstsiffror började komma in märktes det ganska fort att Norge fick höga poäng både i öst och väst och även att Island med skönsjungande Yohanna fick många höga poäng. Jätteskoj! 

 
Storslam 387 poäng för "Fairytale", högsta någonsin i Eurovision Song Contest.


Grattis Norge, så passande att vinna och få resultatet just som det blivit den 17 maj! Vilket fest på Karl Johan, ja i hela grannlandet nu idag.


Kul det gick bra (tredje plats) även för Arash och AySel (till höger) från Azerbajdzjan. Arash, musikfestivalens bästa svensk med låten "Always"!




Men jag blev nog nästan gladast åt Islands andra plats (fick 218 poäng). Mycket bra sjunget av Yohanna med låten "Is it true".
(Kanske lika bra att Island inte vann, med tanke på det ekonomiska läget och hur dyr en sångtävling är?)
Hur det gick för Sverige och Malena? Vi hamnade på 21:a plats, inte så bra... men så var låten svår att sjunga med i. Det gick väl bättre för både Stenmarck, Perelli och the Ark (men då gick det inte heller bra)?! Skoj att Sarah Dawn Finer inte bara läste upp 8, 10 och 12 poängarna utan sjöng lite av låtarna, extra plus i kanten.
Här finns lista hur våra bidrag placerat sig... Melodifestivalen placeringar i Eurovision Song Contest 

Även ett litet grattis till Inter och Zlatan kan vara på sin plats!



Nu är det klart att Inter kommer att bli italienska mästare, Milan kan inte nå upp (förlust nu senast och bara två matcher kvar), Inter har sju poängs ledning, tre omgångar kvar.
Så Zlatan och hela Inter får snart fira segern, nästa söndag. Men Zlatan vill nog göra några mål till, han ligger tvåa i skytteligan. Undrar vad som händer med Zlatan Ibrahimovic sedan, finns det sanning i rykterna om att han flyttar till spanska ligan?
Erik

Kommentarer:

1 Anna:

Ajdå, då har jag missat tävlingen. Jag ville faktiskt se den men det har varit så många deltävlingar (som jag inte ville se) så att jag har tappat bort mig. Jag får väl lyssna på YouTube på vinnarbidragen. Men det är inte musiken som lockar mest utan just när röster ska delas ut. Fast mina favoriter hamnar alltid sist. Det måste tyda på min dåliga musiksmak? Äsch, jag föredrar "annorlunda" musiksmak :)

2 soffie:

å den va så bra jag hade med alla som favoriter i toppen ,

ha en go kväll

Kommentera här: