Owe & Dukes of Statosphear

En närmast ångestskapande artikel i AB idag!
I dagens Aftonbladet skriver Fredrik Virtanen om sin utrensning av cd och dvd:er. En smått ryslig läsning för en sann samlare som jag. Fredriks obarmhärtiga utrensning, där bland andra Bruce Springsteens och Neil Youngs musik brutalt städas bort. När han kommer in på dvd-boxar, då kan jag mer förstå honom. Hur ofta tittar man på en dvd? Behöver vi köpa alla dessa filmer? Nu senast kunde jag njuta av Diva, som SVT visade (min dvd får vackert stanna i asken ett tag till). Men all bra musik, nej den behåller jag! Undrar var Fredrik avyttrar sin musik, den skivbörsen lär ju få en del godsaker...



Just idag har jag fått en sådan typisk samlarbox, Owe Thörnqvist - Boogieman.
Blev jätteglad!
Fylld med skojiga bilder, sångtexterna och åtta cd och en dvd. Har hittills lyssnat och njutit mig igenom två cd-skivor.
Owe är så crazy ibland och en riktig ordvrängare. Den typen är inte så vanlig, vi har Povels musik, Robban Broberg har en hel del, så Thörnqvist då och säkert någon till som jag inte kommer på just nu.

Gruppen The Dukes of Statosphear har precis släppts i nya utgåvor. Vill bjuda på en go låt, "What in the world" från skivan "25 O'Clock" från 1985 och här hämtad från YouTube.




     
Ett par XTC-omslag och gruppen utklädda till präster...

Härligt med bra musiker som kan leka! Popgruppen XTC blev missförstådda under många år. Då lade de tillfälligt ner gruppen och skapade låtsasbandet "The Dukes of Stratosphear". Vad hände? Låtsasgruppen sålde betydligt mer än XTC. Visst är det härlig musik, men det är verkligen inget fel på XTC-låtarna heller! Men nu finns låtsasbandets musik att köpa igen. I senaste numret av Uncut (juninumret) står det en intressant artikel om XTC och "Dukes". Bitvis sorglig läsning, där det visar sig att låtmakarmästaren Andy Partridge numera sitter i ett skjul i trädgården, där han knåpar med musik. Andy säger sig ha hundratals låtar som han inte riktigt gjort klart. Kanske kommer de aldrig bli klara? Tidigare kompisen Colin Moulding har blivit lite av en ny Syd Barrett figur, inte mycket musik från honom heller. Trist när musikgenier behandlas illa och blir missförstådda...
Erik

Kommentera här: