Fairytale

Vilket drag det är i Norges bidrag! Tre dansare som sliter och sångaren/fiolspelaren (?) Alexander Rybak som framför låten "Fairytale" med tryck i rösten.
Det här gillar jag, det finns lite hembygdskänsla, nationella drag. Så var det ju förr, låten skulle spegla nationen den tävlade för. På något sätt tycker jag "Fairytale" gör det.
FRIKAR dansgrupp kör hårt runt sångaren, rena workoutpasset!

       

Är det dags för Norge att vinna igen?

Efter att ha tittat runt bland rätt många länders bidrag så framstår Alcazar som fartfylld och kan nå långt i Moskva
Ballader finns det flera, vilket kanske gör att Sarah Dawn Finers låt bara försvinner i mängden av ballader...

Har inte hittat någon låt som påminner om Malena Ernmans "La Viox", så den sticker ut i ett fält av ballader och upptempolåtar.
Caroline af Ugglas låt "Stanna, stanna" har inte heller den någon låt i startfältet i Moskva som påminner, ja, jo, retromässigt är det väl Copycat från Belgien, men en Elviskopia som sjunger en Rockabillylåt tillsammans med en tecknad figur? Men det är väl bara några utklädda japaner i en park i Tokyo som diggar den musiken idag och kanske några raggare i Dalarna!?
Japan får ju inte rösta!

      

Hmmm... lördagen närmar sig! Hur är det, får hissen följa med till Moskva om Sarah vinner svenska finalen?
Erik

Kommentarer:

1 Pysen73:

Visst var det mycket roligare med den internationella tävlingen när låtarna var på respektive språk och mer representerade landet på något sätt.. Idag låter det ganska mycket same same med några få undantag tycker jag...

Kom just på att jag troligen inte kommer att kunna titta på ESC.. i alla fall inte lika ostört som jag har kunnat titta på de svenska delfinalerna.. Någon lär ju pocka på uppmärksamhet vid det laget, för det är väl i mitten/slutet av maj va?

2 Ninni:

Det var bättre förr;) Visst låter man gammal och trist nu. Men jag håller med er. Jag har inte hört en enda av låtarna i den svenska uttagningen så det blir kanske till att sätta sig ner på lördagkväll och kika. Skönt med en sångerska som Malena Ernman där man inte behöver sitta och vara orolig för att rösten inte ska bära. Men kompet var ganska tjatigt i hennes låt.

Undrar om de fortfarande kör de där programmen på SVT med proffstyckare från Norden, Annika Jankell höll i dem för några år sedan. Dem gillade jag, de var lite småelaka ibland. Vet du?

3 Erik:

Kan bara hålla med er. Det var bättre förr, när man kunde ana ursprung bara genom att lyssna på bidraget. Har blivit för likformat och såå stort. Som svar på din fråga, jag vet inte Ninni. Men jag tror de fortfarande visar upp andra länders bidrag i lite småroliga program där några "dissar" låtarna. Får kolla upp saken, återkommer när jag vet. Eller kolla med Jerry i Uppsala, han har bra koll på Melodifestivalen ;-) Länk till höger...

4 Bosse:

Jag har inte sett alla de svenska bidragen, men av de jag sett har låten "Alla" gjort det visuellt starkaste intrycket på mig. Tjejerna som trummar på de genomskinliga trumskinnen är makalöst snyggt koreograferade. Det finns ett musikaliskt häng i deras rörelser som är briljant. Typiskt att det var den internationella juryn som först uppfattade skönheten i deras framträdande och inte de svenska träbockarna. Om sedan själva låten är bättre eller sämre än de andra bidragen – ja, det struntar jag faktiskt i.

5 Bosse igen:

Kul att du la in videon med Malena Ernman, den hade jag inte sett tidigare. Den damen har en pipa som hörs och håller. Härligt att höra en klassiskt skolad röst i ett sådant här sammanhang. Slutoktaverna är imponerande; vilka schlagersångare klarar av sådana?

Kommentera här: