Stan är full med poliser!

Poliser, poliser. EU har stort möte i Älvsjö, Sveriges största EU-möte under sitt halvår. Igår såg jag en del poliser... några oväntade nära jobbet.

                              
                   Få som åker matarbussen nu mitt i semestertider... tur det! Lugnet före mitt kaos!

Allt började under bussresan in. "Hjälpsamme herrn" misslyckades totalt! Nära taket satt en rätt stor plastlist löst, gav irriterande ljud och det såg ut som jag ganska lätt skulle kunna fästa den. Så jag reste på mig och tog tag i plastlisten för att pressa in den på plats. När jag försökte göra det släppte andra ändan och jag tappade taget och hela listen brakade ner på golvet. Jag satte mig fort ner på sätet och försökte se oberörd ut där jag såg busschauffören blänga i backspegeln och de två passagerarna framför mig i bussen vände på huvudet för att kolla vad som orsakat braket. Jag envisades med att låtsas som ingenting. (Kanske får vara glad att jag inte blev avslängd?!) Ibland blir det fel... sorry SL.


Det är inte ofta det sker, men det var broöppning. En ganska lång väntan vid Liljeholmsbron.
Inte kul när jag just klantat mig.

                   
                    Mc-poliser vid Hornstull. Kanske lite koll av kortegevägar..?



Klev ut vid lunchtid och såg detta. Varför alla dessa polisbilar? Har det hänt något? Kanske tar de en lunchpaus själva? Då gäller det att passa tungan och inte kommentera deras ätande. I övre tonåren sa jag "gott i gott gott" till två poliser i en polisbil som käkade snabbmat, vilket fick dessa poliser att överreagera och flyga ut ur bilen och brutalt ta hand om mig.
Ingen upprepning av det äventyret, nej tack. (Kanske värt ett eget inlägg, den historien?)
Men jag gick modigt fram och frågade. För frågar man inte, får man inget veta.

                 
                Fotot ger en del av förklaringen.

Svaret var hundförare som tränade sina polishundar. Diverse spår lades ut och hundarna fick bra träning. Det var två hundar i varje bil, totalt sex hundar som fick lukta runt i området. Säkert bra träning om det skulle dyka upp bombhot eller andra problem under EU-mötet (eller vid annat tillfälle). Då kommer dessa polishundar till användning.
Erik

Kommentarer:

1 Pysen73:

Ojdå, som det kan gå, ibland blir det bara fel :o)

Den där historien om gott i gott gott vill jag gärna höra :o)

2 ElStiffo:

Härligt repotage! Humor med plastlisten. Mycket kul :-)Polisen kan vara lite tight ibland. Det är ett mycket utsatt yrke. Det skulle jag aldrig klara...

3 SOFFIE:

wow va poliser överallt,

hoppas allt va lugnt på det där mötet,

må gott

Kommentera här: