Må gott på landet...

Det går lätt att må gott på landet när vädret är så skönt som det nu varit i dryga veckan! Även med "sämre väder" kan jag koppla bort alla måsten och storstadsstressen försvinner fort när jag kommer ut på landet. Det som är riktigt bra just nu är att värmen i princip hindrar mig från att göra några större arbetsinsatser. Bygga ny veranda, fixa med tak fanns i planeringen. Se där två saker man inte gör i stekande sol, där kvicksilvret i termometern hängande på stugväggen i solen försvinner utanför skalan (högsta markering 45 plusgrader på gradstapeln!). Termometern i skuggan visar dagligen över 30 grader redan vid tiotiden på förmiddagen. Ingen idé starta något större projekt... helt legalt att bara slappa! Ahhh...


Badviken med både gula och vita näckrosor.

Härlig tillvaro! Badtemperaturen i sjön var ovanligt höga 25-27 grader, rena Medelhavstemperaturen i vattnet. I vanliga fall, när det ömsom är sol och regn brukar vattnettemperaturen kunna ta sig precis över 20 grader. Då brukar badandet kräva en viss tillvänjning och snudd tvingande inställning när man ska i vattnet... (väl i brukar det vara skönt även vid lägre temp). Men nu går det galant att vada ut i badviken och helt utan köldvrål doppar jag min varma kropp. Det är ljuvligt skönt att svalka sig i det mycket svagt strömmande vattnet i Norrsjön.


En trött sol går ner för räkning, färdigstrålat denna dag!


Sen eftermiddagssol över ängen...

Ibland blir det småjobb av olika slag i och kring sommarstugan, som fixa till en liten kommande blomrabatt nära stugan. Även om det är varmt, så lite nytta orkar jag göra... Hämta färskvatten från brunnen behövs dagligen, en liten vandring över en härlig sommaräng. Kanske dags be någon granne/bonde komma och plöja upp ängsmarkerna? Att bevara den stora ängen öppen ser jag som en uppgift. Diverse sly bekämpas årligen, där kan man imponeras av växtkraften!


Färskvattenhämtning... utsikt från andra sidan sommarängen.

Blev lite solbränd i början av vistelsen, när jag mest satt och täljde på en pinne i solstolen och då och då gick ner till sjön och svalkade mig. Men en sådan "smäll" kan jag ta, solkräm och kylkräm finns som lindrar. Då blir det extra skönt när solen gått ner och lite sommarnattssvalka infinner sig.

                            
                             Sitta ute i den svala sommarnatten har sin tjusning.


Att njuta av detta skådespel (lite olika varje kväll) är trevligt.

Har kunnat utnyttja mobilt bredband denna semester. Första gången jag kunnat koppla upp mig och kollat nyheter och kanske främst vädret på klart.se, http://www.klart.se/väder-kopparberg.html  Tycker att denna väderhemsida med Pohlman som chefmeteorolog ger mig förtroende. Väderprognoserna har stämt väldigt bra!
Även lite bloggvänner har jag kunnat besöka fast jag varit hemifrån. Noterbart att det mobila bredbandet fungerar bättre ute på landet än inne i stan! Men allt hänger väl ihop med var masterna är placerade?! Vi verkar ha lite av "radioskugga" här i Örnsberg! Tydligen bra förhållande ute vid sommarstugan. 
Vädret verkar nu bli mer "vanlig svensk sommar" igen. Då har säkert grabben bättre fiskelycka, för det har inte varit något bra sportfiske under högtrycket. Även fiskarna i Norrsjön tog tydligen semester... Familjen stannar kvar ute på landet. För mig själv blir det snart tillbaka till kontoret. Det går helt klart lättare om vädret är lite sämre, men jag tar gärna fler sköna sommarkvällar! ;-)
Lär återkomma till sommarstället i fler inlägg framöver, blev en del foton... 

Önskar alla bloggvänner och bloggläsare en skön helg, var ni nu befinner er!


   
    Sammanfattning; Anteckningsbok (med vita olinjerade blad för både teckningar och skriverier), Morakniven och en ännu "obestämd" täljpinne (en), badbyxor på tork och smaskiga jordgubbar, från både Blekinge och Öland (den gula literlådan). Den fina gamla utemöbeln behöver ny färg, så den skrapade jag lite på ibland...
Kyld dryck står under stolen (i skuggan) och intas vid behov. Behaglig sommartillvaro. :-)
Denna semesterperiod sparas i "internminnet" länge, länge.
Erik

Kommentarer:

1 Jerry:

Fantastiska bilder. Du skulle fanimej få en soptunna att bli vacker på bild!

En skön helg till dig!

2 Erik:

Tack Jerry! Ha, ha, kanske skulle specialisera mig på just soptunnor? Det låter som en utmaning och det gäller ju att nischa sig som fotograf!

3 Britten:

härliga bilder...ser att du ha det ungefär som jag ..och tänker så också...ha det fortsatt bra min vän

Kommentera här: