Kampen är över.

Idag har grävmaskiner börjat äta sig in i Aspuddsbadets fasad. I går passerade jag badet och det kändes sorgset där vid polisavspärrningarna. Där stod ett tiotal personer. Talade med en äldre kvinna (med rullator) som undrade vart hon nu skulle kunna ta sig för att få vattengympa i varmt, skönt vatten. - Det var bra för mig, förstår du, sa hon. Jag förstod hur hon kände det. Till Aspuddsbadet hade hon kunnat ta sig för egen maskin, utan att betala färdtjänst och utan rädsla att bli omkullknuffad inne i badet. Aspuddsbadet var precis så lagom stort så hon kände sig trygg, nu revs tryggheten. Muslimska flickor har kunnat bada på Aspuddsbadet utan att det skapat religiösa problem. Bebisar har tillsammans med föräldrar kunnat ha en skön stund i bassängen.



                   

 

Det var lite lågmälda samtal vid avspärrningarna igår förmiddag. Jag passerade själv badet på väg mot arbetet och jag dröjde mig kvar. Det hördes hur det revs inne i badhuset. Lite samtalades det om dumma politikerbeslut och den massiva polisbevakningen som redan kostat en halv miljon. Igår ännu inga grävskopor. Jag missade manifestationen när över hundra marscherade till badet igår kväll och lade rosor framför badet. På så sätt avslutades denna kamp mot kommunpolitikerna i Stadshuset. Styrande politiker har inte velat gå i dialog med medborgarna. Kolla detta inlägg.

Idag efter jullunchen (trevligt och gott) passerade jag badet igen på väg hemåt.



Hade ett trevligt och sansat samtal med en polis som verkade förstå aspuddsbornas sorg. Han precis som de andra dussinet poliser som stod på post på olika ställen runt badet gör bara sitt jobb. Bryr man sig det minsta kan inte det här bevakningsjobbet vara så kul. Politiker som struntar i stadsdelens boende, politiker som fattar ett idiotiskt beslut, där ett litet gammalt bad blivit en bricka i ett politiskt maktspel. Skäms ni beslutfattare! 

Här på Lasses blogg finns fina bilder från i natt. 

               
                Två grävmaskiner som äter sig in i badet och raserar 90 år av kulturhistoria.

Tugg, tugg. Grävmaskinerna utplånar en del av förorten Aspuddens historia. Sopcontainrar fylls med trasiga tegelstenar och murbruk. Snart är Aspuddsbadet utplånat.


Flera containers väntar på att fyllas med resterna av gamla badet.

Jag har ett namnförslag på nya dagiset som ska byggas där badet låg, Skamfläcken.

Erik

Kommentarer:

1 El Stiffo:

Först blir det dagis, sen dyra bostäder åt de rika...

2 El Stiffo:

PS Ett bra inlägg, både text och bild.

3 Erik:

Tack, tack!

Kommentera här: