Nöjesmassakern och vackra målningar

Minnenas television kan vara bra ibland. Det finns äldre program som helt fallit i glömska, eller passerat utan att man då reagerat. Då kan Minnenas television vara bra. Nöjesmassakern som började denna timme släpper jag helt förbi, småkul, men har tappat en del på tjugo år.

 

Men halvtimmesprogrammet "Målarens ögon" som tog vid efter massakern bjöd på en för mig okänd konstnär. Underbara målningar, smått magiska. En del av snacket var lite styltigt och tillknäppt, men målningarna. Vilka vackra tavlor! SVT kallar honom Lennart Lööf, men när jag sökte på det namnet fick jag inga träffar. Konstigt? Så visar det sig att en Ingemar Lööf avled i maj 2007. Det framgår klart att det är samme konstnär som porträtterats av Lennart Engström. Lennart Engström var själv vän med Ingemar Lööf. Lennart Engström har bland annat skrivit en bok om Mexico där Ingemar Lööf illustrerat och det var Lööf som fick Engström att börja måla akvareller. I programmet berättar konstnären Ingemar Lööf själv om arbetet med Ljusets kapell i Kristinehamn, så det råder inge tvivel om att samme konstnär getts ett annat namn i tv-program och tablåer. Konstigt!
Kan det vara så att SVT döpt om Ingemar Lööf till Lennart, precis det namn som den som gjort filmen har? Ganska klantigt av SVT!


Lennart Engström

Tycker verkligen att SVT ska rätta till denna tavla (ofrivillig vits) och ge rätt konstnärsnamn åt den som äras skall. 

 
Ljusets kapell med väggmålningar av Ingemar Lööf.

Erik

Kommentarer:

1 ElStiffo:

Ja klantigt är det verkligen.Intressant skrivet.

Kommentera här: