Hur ser en morgon ut undrar Anna Stilla

Anna Stilla vill veta hur våra mornar ser ut. Tja inga direkta hemligheter, nu var denna onsdag ingen vanlig onsdag, jag var ledig från jobbet. En vanlig onsdag hade jag startat min morgon lite efter kl sex. Ibland startar jag med att duscha mig vaken... Brukar bli ett par "snabba mackor", pålägg varierar och ett par koppar bryggkaffe (med mjölk) medan jag läser DN och tittar på morgontv samtidigt (brukar växla mellan Ettan och Fyran). Så de vanliga toalettbestyren, ingår rakning med hyvel (knappast något Anna gör...) och avslutar med ett "It's showtime!" in i spegeln. Sedan på med kläder, brukar använda slips måndag-torsdag, lite lösare på fredagar. Gillar kavajer. En i läder min favorit just nu. Det händer att jag glömmer matlådan kvar i kylen, annars ner i väskan. Sista kollen innan jag låser ytterdörren är att mobiler, digitalkameran (man vet aldrig vad som händer under dagen!?), passerkortet mm finns i fickorna. Så snabb promenad ner till bussen som tar mig mot jobbet.
Så brukar mina dagar starta.


Igår var det kaos nere vid korsningen nära busshållplatsen. När det kommer ledbussar brukar de få problem komma runt hörnet, för att bilar står parkerade ända in i själva korsningen. Inte lätt vara busschaufför!

Ibland hinner jag med "morgonbestyren" ganska smidigt, då brukar jag hinna ta en stund vid min blogg eller titta in hos någon bloggvän. Kolla in något fototema, så jag kan leta motiv under dagen :-)

Idag är det första april, har läst en del skämt, som det i DN om vipkort hos SL, garanterad sittplats på tunnelbana och pendeltåg för en tusenlapp. På Nyhetskanalen (Fyrans nyhetssida) finns några uppräknade.
Svenska Dagbladet nämner dessa aprilskämt. Säkert finns det fler hemsidor... fler tidningar med fler aprilskämt.


Lite vårlökar under dagens promenad.

Hoppas inte solen idag var ett aprilskämt! Den värmde skönt :-)
Erik

Kommentarer:

1 Anna:

Hej Erik!



Tack! Jag blir helt lyrisk när jag läser ditt inlägg. Sådant tycker jag är jätteroligt, att få ett litet inblick i bloggarnas vardag.



Jag hoppas också att värmen stannar kvar. Jag försökte lura sambon med ett aprilskämt. Jag tänkte noga vad och när jag skulle säga. Men icke, han avslöjade mig direkt, i samma minut som jag öppnade munnen. Jag har inget poker face med andra ord.



Hoppas solen skiner på er där i huvudstaden. Här är det mulet men varmt.

2 ElStiffo:

Gillar att läsa hur din morgon är. Jag ska skriva ner min morgon också. Den är extremt rutinartad. Jag diffar de olika momenten på någon minut hit eller dit bara. Trevlig helg och kom ihåg att allt som inte är förbjudet är tillåtet!!!

3 Erik:

Kul att jag kan förgylla din dag Anna! Ska bli spännande att läsa om din morgon, ElStiffo. Vore skoj om fler tog upp detta. :-) Klart roligare än att svara på ett gäng frågor, där inte alla frågor stämmer från början. Även om du kör någon standardvariant varje dag så är det skoj att läsa, som det verkar bli för dig ElStiffo. Det blir ju lätt så, själv är jag inte så pigg på morgonen. Då är det bra med rutiner.

4 britten:

vilken härlig läsning....ja du det är milsvida skillnade vad gäller trafik här uppe och i stockholm ....tyst tystnad var det som slog emot mig i morse när jag vaknade ...kram

5 Fia:

Vilken rolig idé att skriva om morgonbestyren! Det verkar ju som om du hinner med en hel del på morgnarna, det är ju skönt. Annars hör man talas om många som varken hinner äta eller fixa med något, utan nätt och jämnt hinner slänga på sig kläderna och rusa iväg.

Kommentera här: