Tisdagstema - godis

Tisdagstemat har fått vänta lite. Just nu har jag problem med datorn och extra strul med en massa bilder som verkar puts väck. Men det går att läsa om i annat inlägg.
Detta tema GODIS, ja det svåraste är att hitta en vinkling... hmmm. Intresse för olika sötsaker saknas inte!
Ja, själv har jag alltsedan jag var dagbarn hos min farmor (då min ålder kunde visas på en hand) utvecklat smaklökarna. Inte minst för olika bakverk, min farmor gjorde härliga egna strutar som man kunde fylla med frukt, sylt och grädde. Mums! Skapade fina pepparkakshus till jularna och då gjorde farmor Fanny även närmast gudomliga struvor och ännu godare klenäter. Som för de flesta ungar slank även olika typer av godis ner. Alla har väl haft olika favoriter? Om du kommenterar, berätta gärna om din favorit, från förr eller just nu! Tips mottages!
Hur som helst, något jag fick ibland hos min farmor var varm choklad, kakaopulver, socker, lite grädde och värmd mjölk. Hon fick ihop mängderna bra, det smakade gott! Men det är lite pyssel och när Oboy dök upp och chokladpulvret även smakade gott med kall mjölk då blev det ett glas med Oboy då och då. Kan smaka väldigt gott när man kommer hem efter en trevlig kväll med kompisar och inte vill dricka något mer med alkohol...
Vill man åt ungefär samma smak, med alkohol, går det bra att blanda Oboy med en del starkspritsorter. En annan variant är Baileys Irish Cream, gärna kall, iskall. Eller kanske bara som del i en drink?
Men bara mjölk och Oboy är nog godast. Det har jag tyckt sedan tonåren! Ibland tar jag rätt mycket pulver, så det blir chokladgegga på botten av glaset. Det kan jag fiska upp med skeden, som smält choklad. Knappast nyttigt, men gott!
Mitt foto är ganska onödigt efter denna text, men tisdagstema är ju en fotoutmaning... ;-)



Numera, istället för prishöjningar väljer företaget att göra refillpaketen mindre. Tidigare ett kilo, numera några hundra gram mindre, så denna plåtburk blir inte full längre. Är denna smyghöjning på priset, genom att krympa förpackningarna, inte ett rackarns otyg. Tala om att luras!
Nyligen dök ett storpack på 1,1 kg upp. Vadå storpack? Fast det är gränsfall att den ryms i denna burk, som är anpassad för de gamla 1 kg förpackningarna...  "Alltid blir jag så förbannad på de'..."



Många fler olika godisfoton hittar du på TISDAGSTEMA
Erik

Kommentarer:

1 Anna:

En gång var jag sugen på något procentaktigt. Men jag hade inget hemma och klockan var mycket. En kompis till mig föreslog oboy och sprit. Jag tyckte att det var ett bra skämt. Men tydligen kan man blanda även det :)



2 Pysen73:

Mmm, O´boy finns inte här... Det finns såklart andra varianter, men inte lika goda... När jag arbetade i Grekland tog jag med mig O´boy när jag varit hemma på semester och upptäckte då att även mjölken måste vara RÄTT... ;o)

3 Sirpa:

Mmmm, mycket gott kan det bli av O´boy!

4 Ninni/fotografia:

O´boy är verkligen barndomsminnen frör mig även om mina barn gillade det en period också. Men det har inte funnits i skåpet på många år. Tydligen har jag missat något där;)Men jag är ingen mjölkdrickare heller annat än i kaffet ibland.

Men godisgris är jag verkligen och saknar massor av svenskt godis som bilar och alla typer av segt smågodis. Något som inte alls finns här.

Här finns däremot något som liknar en av mina favoritchokladbitar när jag var liten, Bitte. Kommer du ihåg den? Cloetta tror jag det var som gjorde den, lika stor som Plopp ungefär. Knäckigt innandöme med mörk choklad utanpå. Mmmm vad god den var då. Inte alls säkert att den skulle vara det idag om den fanns kvar.

Längtar verkligen efter en riktigt stor påse med smågodis i nu...

5 Helena:

Inget jag längtar efter då jag inte dricker mjölk. Men som drink....varför inte. Tack för tipset :0)

6 m:

Vilken fin burk! Du får väl dricka O'boy som sjutton, tills du får plats med resten! En bra anledning :)

Kommentera här: