Musikfoto - årstid

Ingen Fototriss (nu när Helena just blivit mamma, Grattis!) och något skoj tema vill jag delta i denna söndag. Då blir det

                                                             

Musik kunde förr beledsaga hela årstider, det var inte lika hetsigt och snabba låt/grupp-byten som jag tycker det är numera. Så var det för mig under sommaren 1973. På våren det året kom skivan "Dark side of the moon" med gruppen Pink Floyd.

Jag blev lycklig ägare till skivan redan under våren och spelade skivan så min far höll på att bli tokig. Speciellt var det låtarna "Time" och "Money" som farsan avskydde. Jag älskade dem, gillade alla ljud som stoppats in i melodierna. Under sommaren tog jag ofta med mig min kassettbandspelare, en Philips med väska och läderrem, så jag kunde ha den hängande över axeln. Nästan jämt valde jag ett kassettband med denna höjdarskiva med Pink Floyd på ena sidan och på andra kassettsidan Jethro Tulls temaskiva "Thick as a brick". Det var min sommarmusik 1973!

      
min sommarkassett 1973, en skiva per kassettsida.

Fortfarande när jag hör något spår från "Dark sida of the moon" så känns det sommar...
För snart fyra somrar sedan (2 july 2005) spelade de fyra i Pink Floyd för sista gången tillsammans under Live 8 konserten från bland annat London. Rykten började florera om att de fyra kanske skulle spela ihop igen, men när Richard Wright (keyboard) avled hösten 2008 så grusades alla sådana förhoppningar.


   
Notera Bono från U2 som syns digga låten Money vid ungefär 3.30 in i videon!

Ett eget foto som kopplar till årstiden bifogas också, från landet Midsommar 2008.
För nog är det sköna sommarkvällar jag längtar efter...



Hoppas få uppleva många sköna dagar denna sommar. Få se vilken musik det blir denna sommar? :-)

Fler årstider och låtar och foton kan du hitta här

                  
            (bara klicka på ikonen ovan)
Erik

Kommentarer:

1 Carina:

Vi har en underbar tid framför oss och med den låten ringande i öronen så ser det ljust ut.

2 ElStiffo:

Snacka om att inte ha koll på sina forna hjältar. Jag hade alldeles glömt bort att Pink Floyd inte finns längre. Men för mig kommer dom alltid att finnas.

"Thick as a brick" skulle jag gärna lyssna på igen. Jag såg Jethro Tull fyra gånger på Konserthuset när det begav sig. Vi borde ses inom en rimlig framtid och lyssna på musik!

3 Erik:

Kul att det dök upp några kommentarer... Så bra fångat Carina! Det var precis därför jag valde Money, texten är ju såå skön och verkligen rätt just nu, med tanke på hur det står till med ekonomin :-) Jaha ElStiffo, då blev du uppdaterad. Men visst lever "Pink" vidare, även om de inte lär göra mer ny musik. Jethro Tull såg jag själv flera gånger på Konserthuset ;-) Härlig grupp som fortfarande är ute och spelar och gör nya skivor (senaste för något år sedan). Musik behöver vi, höres!

Kom igen, fler diggar väl Pink Floyd!?!?

Kommentera här: