Bara några fönsterfoton

Var förbi Ninnis blogg (Fotografia) och såg ett fönster...
En vacker ruta. Fönster tar jag själv foton på ibland.
Det blev några under resan i Tunisien, här är tre, fyra av dem (och ett par andra slank med).


lite lustigt att finna dessa närmast sakrala fönster i en hotellbar i Sahara.
Det var nästan bara i hotell som det gick att finna sprit. Vin och öl fanns i de flesta restauranger, i alla fall i turistkvarter och större städer.
Detta fd palats numera hotell döpte vi till Yoghurthotellet, orginalnamnet var snarlikt...

Ett väldigt pampigt palats som gjorts om till hotell. Ett par bilder här under har inget fönster, men ack så flotta tak i hotellet.

Det fanns en tyngd i det mesta i detta hotell.


Imponerande tak och nu börjar det bli dörrspeglar, vi närmar oss fönstren igen...


Tunga trämöbler som nästan inte gick att flytta. Inte så värst bekväma att sitta i heller.
Men fina fönster (och mer imponerande tak)! Notera den fina mosaiken på pelarna (små, små mosaikbitar).


Mer lustigt, husets vita färg på stenväggarna har målats på efter fönstrets blåa... ganska slarvigt också
Nu har vi lämnat palatsen, detta är ett hus i en uppsnyggad by i utkanten av Tunis. När man gick runt där kändes det väldigt mycket Grekland, det var nog mest palmerna här och där som skvallrade att man inte var i Grekland.


Här lämnar vi precis Afrikas kust och far ut över Medelhavet. Det är lite av Sousse som syns där nere. Ibland blir det bra foton genom flygplansfönster, ganska ofta blir de mindre bra. Hur lätt är det att fotografera genom glasflaskbottnar? Tycker flygplansfönster påminner om dessa tjocka glasbottnar...  

När jag läste Ninnis inlägg visade det sig att en dam från Eslöv, Sassa/Susanne gillar att fotografera fönster.
Hon vill gärna att man berättar/kommenterar hos henne, så ska hon titta på fönsterbilderna :-)
Så då kommenterar jag hos henne, där har några andra fönsterfotografer redan kommenterat... ser jag.
Ska jag blotta mina fönster, bli en fönstertittare/sökare? Hmm, Peeping Tom brukar smygtittare kallas, vad kan då "vår lilla skara" kallas..? Det finns en risk att man kan misstas för en P Tom, så man får se upp vid fotograferandet.
Få se hur trogen fönsterfotograf jag blir... det kanske blir bråk ;-) 

Erik

Kommentarer:

1 Inger Maryissa:

Underbara foton du tagit på fönster under din resa.

Så vackra de är och även taken du tog foton på.

det finns så många vackra byggnader i dessa länder, och så vackra mönster, som jag gillar mycket.

Vilket jobb det måste ha varit att ha gjort allt detta vackra.

Ha en fin dag.





2 Pysen73:

Inte nog med att dem jädrans fönsterna är tjocka som flasbottnar, de är alltsom oftast både repiga och skitiga också! Vi borde göra uppror! ;o)

Häftigt med "kyrkfönster" i baren!

3 Susanne:

Kul du hängde med på fönstertemat med din berättelse om alla fönster i Tunisien. Imponerande utsmyckningar de har, liksom mycket annat inom arabisk arkitektur. Ändå gillar jag fotot av det enkla, blå och slarvigt målade fönstret bäst. Trots enkelheten är det bearbetat och utsmyckat med galler, tak och uttorkade krukväxter. Hur har man lyckats placera dem där förresten? De ser ju större ut än mellanrummen i gallret. Från utsidan kanske? Är det kanske också en övermålad elledning jag skymtar under fönstret?

4 Pumita:

Det var många mäktiga vackra fönster men den jag gillar allra mest är den blåa. Den är underbar i all sin enkelhet.

5 Bosse på Ormberget:

Härligt att så här via bloggen och dina fina bilder få följa i era tunisiska fotspår. Faktiskt mycket roligare än att bläddra i ett konventionellt fotoalbum. Njuter av de orientaliska gemak du förevigat (ja, om det nu finns något förevigande i den digitala världen, hehe). Tak, dörrar, fönster, målningar, inredningar – så jäkla vackert! Doftade det lika skönt?

6 Erik:

Inger: Tack! Så sant, mycket arbete för att skapa det vackra. Ja, utom blåa fönstret med vitmålade väggen, där slarvades det. Men tak och mönsterlagda golv, mycket jobb. Men handkraft har ju ofta ett lågt pris.



Pysen73: Ja repiga flygplansfönster är för jäkligt. Då ser man inget alls. Smutsiga bussfönster på turistbuss är inte heller kul. Det är ju inte alltid man får tid gå av bussen och fotografera...



Susanne: Kul med din fina utförliga kommentar. Jag gillar nog själv det enkla blå fönstret. Hade inte tänkt på det, men visst är blomkrukorna ett litet mysterium. Fönstret var på andra våningen. Inte enkelt få dit krukorna (hmm?). Nu fick man något att fundera över ;-) Jo då elledningar var de inte så noga med i Tunisien, ett under att det fungerade så bra. Under vår vecka inga elproblem (inga strömavbrott eller liknande). Otroligt bra mobilmottagning också, även mitt i öknen!



Pumita: Kul att Medelhavsfönstret föll i smaken.

Själv gillade jag drinken vid de sakrala fönstren. Det kändes så förbjudet, på något sätt.



Bosse: Skoj. Du har nog rätt, kanske är detta ett roligare sätt än gamla fotoalbum, då är det ju mest kul för albumägaren själv. Så kan ju helt "objudna" dyka upp och kommentera också, det händer ju inte vid visningen av fotoalbum hemma. Ja usch, vem vet hur länge dessa digitala bilder består... Lika bra att lägga ut dem på bloggen, hela drösen! :-)



Tack för era kommentarer :-)

7 Soffy:

Man bara gapar när man ser sån där utsmyckning i byggnader!

Kommentera här: