Är vi verkligen ensamma i hela universum?

I Dagens Nyheter finns en artikel som tar upp tidigare hemliga dokument om olika möten med UFO.


korna verkar inte bry sig om farkosten i skyn... undrar om den verkligen finns där?

Det är hemliga rapporter som det brittiska försvarsdepartementet nu släppt (gett offentlighet på nätet). Allt beskrivs i artikeln http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=842059 och där går det att klicka sig vidare till nerladdningsbara pdf-filer. Tänk vad fiffigt det är numera (med internet). Säkert kommer det böcker kring dessa förut hemligstämplade dokument. Otaliga böcker har skrivits om "Area 51" i Nevadaöknen (en militärbas finns där), dit det sägs att några ufo och aliens har förts. Andra böcker skrevs kring den mystiska "Bermuda triangeln", en del författare påstod att där fanns ufos/aliens som fick flygplan att störta och båtar att försvinna.  

Tycker att med tanke på Universums oändlighet, så bör sannolikheten vara hög att finna liv (att någon form av liv extisterar) på andra platser i detta gigantiska universum. Det må vara att vi är ensamma i vårt lilla planetsystem, det är nog ganska troligt. Men många solar finns det med många planeter som snurrar runt dessa stjärnor/solar. Sedan är det en helt annan sak om några varelser från något annat solsystem har besökt oss. De kanske finns där ute i universum, men tampas med samma typ av "transportproblem" som vi människor har... Kan ju inte låta bli att undra varför de ska vara så hemliga om de nu redan besökt oss, dessa utomjordingar?

Jag var en stor fan av tv-serien "Arkiv X" med FBI-agenterna Moulder och Scully som undersökte just fall i/från arkiv X. Temat med utomjordingar var ju återkommande i serien. Andra science fiction serier som "Star Trek", "Månbas Alpha" eller den gamla godingen "Rymdskepp Orion" som visades på 60-talet i svensk tv var (är) roliga att se. Samma sak med långfilmer med rymdtema, det är fantasieggande att titta på dessa filmer. Själv minns jag fortfarande visningen av "År 2001 - ett rymdäventyr" på den stora duken på biografen "Vinterpalatset" som låg vid Norra Bantorget, en bio som tyvärr försvann för rätt många år sedan. Steven Spielberg gjorde "Närkontakt av tredje graden" som är benämningen på just detta, att i princip skakat hand med utomjordingar/aliens, vilket huvudrollsinnehavaren i filmen fick göra (ja i filmen!).
Listan med filmer inom temat är rätt lång, säkert har de flesta någon personlig favorit...


Foto från ett gammalt känt ufo-fall. Många var människorna som såg dessa ljuspunkter fara runt på kvällshimlen.
Just dessa ufos sågs i USA på 50-talet. (Lustigt, då under kalla kriget sågs många ufo...)
Det har även förekommit några "svåra att bortförklara"-fall av ufo i Sverige.

Redan en stjärnklar kväll ute på landet ser man så många stjärnor att de är omöjliga att räkna! Det stora problemet idag är själva transporten. Den teknik vi känner till gör längre resor i rymden så tidsödande att de blir omöjliga.
Teorier finns det många angående de oförklarliga iakttagelser som gjorts. Även människor som själva vill tro på existensen av UFO:s brukar noggrant undersöka "bildbevis" och förhöra vittnen, vilket ofta resulterar i att de så kallade bevisen visar sig vara falska.
Hur är det med dessa flygande objekt? Finns det UFO?
Jag har lite svårt att tro att vi skulle vara helt ensamma i hela Universum.
Vi talar ju inte om en liten gårdsplan precis, utan något utan slut!


denna bild tog en pilot medan han försökte följa "tefatet" tills det flög iväg med onaturligt hög hastighet.
Är en pilot mer att lita på än en bonde, med tanke på annat ufo-foto i inlägget?



Vi vet i alla fall att månen bara är en måne utan liv...


... men denna luna påverkar vår jord rätt mycket, med tidvatten och ökad galenskap (galen på engelska = lunatic) bland människor när det är fullmåne (det senare är statistisk bevisat, fler brott begås när det är fullmåne än annars) och så har vi alla vampyrer och varulvar...

(bilderna återfinns på diverse hemsidor som tar upp UFO) 
Erik

Kommentarer:

1 Anna-Karin:

Jag är en fan av Alienfilmerna. Men om det är dom vi har där ute i rymden så hoppas jag dom håller sig på långt avstånd ;-)

2 Pysen73:

Jag tycker också att det verkar otroligt att i hela stora universum så skulle jorden vara den enda planeten med något slags liv på...

3 ElStiffo:

Jag antar att det finns fler som sett ovanliga fenomen än som vill tala om det. Ingen vill bli betraktad som en knäppgök.

4 ElStiffo:

Jag älskar såna här ufo-bilder! Såg också 2001 på Vinterpalatset. Den gjorde ett starkt intryck.

5 Erika:

Vi är inte de enda levande varelserna, det finns fler. Kanske vi en gång få se. Jag tror också dem är långt före oss i utvecklingen oavsett vad det gäller. Vi framstå säkert som omoderna och riktiga stenåldersmänniskor. :)

6 Inger Maryissa:

Jag tror inte vi är ensamma i universum...

För det vore konstigt om det bara skulle finnas liv på denna vår planet som egenligen är som ett litet dammkorn i storlek i det stora oändliga universum.

Tanken hisnar....

Det finns så många fler planeter, solsystem, och mera bortom dessa....

Detta är så otroligt spännande.

7 Ylva:

Ja, såg du dokumentären på Discovery Channel kanske, som handlade om hur Star Trek hade påverkat tekniknördarnas uppfinningar? Och lett till både datorer, mobiltelefoner och automatiska dörrar. En som var med i programmet jobbade i alla fall på USAs rymdspaningsenhet där de hela tiden letar efter spår av liv i rymden, och undrar när (inte om) de hittar liv där ute...

8 Erik:

Så roligt. Flera kommentarer sedan jag tittade in här senast! Tycker det är trevligt att ni över lag tror på liv där "ute i mörkret".

Anna-Karin: Hmm, ja det är ju en risk. Att det finns riktigt elaka typer där ute.Visst är Alienfilmerna fina, speciellt ettan. Den reklamcopyn är svårslagen "In space no one can hear you scream".



Pysen73: Håller med!



ElStiffo: Säkert är det så. Kanske är det många som varit med om saker! Ja, Vinterpalatset var en riktigt grym biograf. Jag såg många filmer där, Kellys hjältar, för att inte tala om Jordbävningen då byxbenen fladdrade. De hade några kraftiga bashögtalare som mullrade när hela Los Angeles rasade ihop...



Erika: Ja, den dagen kommer. Undrar om dessa aliens bara inväntar att vi slutar kriga och börjar agera som människor, humana människor? Vi framstår säkert som barbarer...



Inger: Ja, den stora "knäckarnöten" är väl de långa avstånden. Kunde vi resa fortare, nå fram till andra solsystem bara på några dagar, ja då skulle nog rymdresandet blomstra ut ordentligt. Bli den nya stora semesterresan. Att få se Jorden från månen, ja det vore något!



Ylva: Ja, jag har sett dokumentären om alla som påverkats att börja forska efter att ha sett "Star Trek". Tycker den var intressant och här kan man ju tala om positiva synergyeffekter.



Det verkar som behovet finns för både tidsmaskiner och kanske främst snabba rymdfärder. Tänk om det fanns bakdörrar och genvägar att ta ute i rymden?

9 Tobbe:

Godmorgon. =)

Hur är det? :)

Titta gärna in min blogg! :D

Kommentera här: