Komysterium får sin lösning

För rätt länge sedan, tidigt i våras försökte jag fånga vad som såg ut som en ko som kom gående på en parkväg nedanför Sjöberget. Det verkade konstigt, vem promenerar runt med en ko? Kanske någon bloggläsare som minns..?
Svaret visade sig finnas utanför 4H-gården vid Klubbensborg. En "vit nöt" gick och betade i hagen alldeles ensam. Verkade klart nöjd med gräset i hagen.


Rena Sörgårdsidyllen mellan Axelsberg och Mälarhöjden. Men inga hästar syntes till... det har funnits "kusar" tidigare, i alla fall. Kanske är hästarna på sommarkollo?

Där ligger också en mindre camping

svenskar, norrmän och tyska husbilar dominerar på campingen...

 
klicka på de små bilderna... så blir de större!

Granne med campingen finns också ett riktigt trevligt liten fik med underbar utsikt.

en lugn dag, ovanligt få besökare som tagit sig ut hit.
Inget fel på utbudet eller hur?

Kan nämna det (även om det nog syns), allt är hembakat. Inte billigt, men inte heller dyrt i överkant. (Två personer får en god fika och någon pajbit för runt hundringen.)

  
personligen gillar jag fiket i Klubbensborg betydligt mer än betydligt mer kända kafé Lyran (ligger i Bredäng, nära Mälarhöjdsbadet som fått trist uppmärksamhet i nyheterna senaste veckan).
Det går att vandra från ena fiket till det andra, en rätt fin promenad förbi Mälarhöjdens klättrande villor vid Mälaren och så lite mindre kringelkrokar (kan vara bra med karta i bakfickan om man inte kan trakterna).
Från Klubbensborg går det att gå långt längs Mälarens vatten. Med några få kortare undantag går det att cykla eller gå hela vägen in till Hornstull längs Mälarens vatten. Väl i Hornstull kan man fortsätta ända in till city. Men en sådan långpromenad kräver nog flera fikastopp och gott om tid. 
Inte helt lätt att cykla hela vägen, men även en cyklist kan kliva av och leda cykeln en bit...


Från verandan på baksidan av fiket är utsikten rätt fin. (Bilden lutar betänkligt, beroende på att jag höll på att trilla omkull. Men det gick bra, jag höll mig stående.) Lugnade ner mig med en blåbärspaj och vaniljsås och en stor Latte!
Även en regnig dag kan ett besök fungera bra, finns gott om sittplatser inne i huset, rätt många med sjöutsikt.

Miljön är fin i området.

husen längs vägen är inte allmänna, det är stugan ytterst på udden som är fiket!
 
fler trevliga hus och stugor i Klubbensborg. Ha, ha, allt började med att jag fann kon i hagen...

 
Över taket på 4H-gården (där kon bor) in mot stan, med Ekensbergs gula bostadshus och bland annat DN-skrapan i fjärran. Även i detta inlägg märks onekligen en del vatten...
Erik

Kommentarer:

1 ElStiffo:

Ännu ett fint litet reportage, tackar.

2 Erik:

Ha, ha, tack själv! Kul att du är ute på nätet igen, hoppas du mår bra :-)

3 Ninni:

Vilket smultronställe du hittat! Fikat såg ju mycket gott ut. Kafe Lyran var jag till under min tid som "stockholmare" men det är många år sedan nu. Men vilken vacker stad Stockholm är!! När man jämför storstäder...tänker ffa på min nuvarande hemstad Belo Horizonte.

Tack för dina fina reportage och må så gott!/ Ninni

4 Erik:

Tack Ninni. Lyran är inte heller dumt, men Klubbensborg bättre och inte lika välbesökt och betydligt trevligare miljö :-)

5 Soffy:

Vilken fin reklam du gör för Sthlm, blir sugen på en liten semestertripp!

6 Fritt ur hjärtat:

Oj, inser att jag missat mycket! Du guidar väl när jag väl står på benen igen och kommer dragande med familjen:-)

7 marie:

angående hundskylten,hehe....

när jag lade in den, så tänkte jag, tänk om vi missar något, hundkött kanske är jättegott, vem vet....

även om de tar bort hundmenyn i kina, så kan man inte vara säker på vad man får ändå, hihi

8 Erik:

Soffy: Jag har levt hela mitt liv i denna underbara stad, just nu byggs det mycket, en stad i förvandling...



Fritt ur hjärtat: Tjaa, det har jag inte tänkt på, att man kunde tjänstgöra som guide. Som gammal "trappsnigel" på Söder är väl den stadsdelen den jag kan och gillar mest, men alla malmar har sin charm :-)



Maria: Ska du dit och testa? En arbetskamrat Sven tar snart semester i Kina, ska se lite idrott live där borta. Det kanske är många svenskar som åker?

9 Fritt ur hjärtat:

Erik, jag menade inte att skrämma dig! Det går lika bra med vägbeskrivningar:-)

10 Erik:

Ha, ha! Nejdå, jag skrämdes inte. Men en idé väcktes, värd att grunna vidare på. Södermalm i mitt hjärta, även om jag bor bortom tullen, i Aspudden :-)

11 Fia:

Klubbensborg är jättefint! Jag hamnade där på en konferens för några år sedan och blev stormförtjust. Jag hade aldrig tänkt på att det fanns tidigare.

Kommentera här: